«Θολώνει» ακόμη περισσότερο το τοπίο ενόψει εκλογών του ΠΑΣΟΚ - Τι έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Στα όρια του στατιστικού λάθους οι διαφορές μεταξύ των υποψηφίων προέδρων σύμφωνα με την Pulse - Πάει στον Β' γύρο η Διαμαντοπούλου, σύμφωνε με τη Metron Analysis. Ενδιαφέροντα τα ευρήματα και για την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θολώνει» ακόμη περισσότερο το τοπίο ενόψει εκλογών του ΠΑΣΟΚ - Τι έδειξαν δύο νέες δημοσκοπήσεις
4'

Δύο νέες δημοσκοπήσεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, το τοπίο έγινε ακόμη πιο θολό καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οδηγούν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Η Pulse κάνει λόγο για «ανοικτή εκλογή», δηλαδή για 4 φαβορί για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Metron Analysis δίνει σαφές προβάδισμα σε Ανδρουλάκη και Διαμαντοπούλου για τον β' γύρο.

Μάχη τεσσάρων δείχνει η Pulse

Όπως φανερώνει η δημοσκόπηση της Pulse, λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης ισχνό προβάδισμα για την πρωτιά φαίνεται να έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 25%, ενώ στη δεύτερη θέση προηγείται οριακά η Άννα Διαναμαντοπούλου με 23%, απέναντι στον Χάρη Δούκα που συγκεντρώνει 22%. Από κοντά είναι και ο Παύλος Γερουλάνος με ποσοστό της τάξεως του 19%.

Ο Ανδρουλάκης έχει ένα ελαφρώς ισχυρότερο προβάδισμα ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ που σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρείας ανέρχονται πλέον στο 15,5% του εκλογικού σώματος - χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι προτίθενται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου. Την δεύτερη θέση στην εν λόγω κατηγορία διατηρεί ο Χάρης Δούκας.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το ντιμπέιτ μεταξύ των 6 υποψηφίων φαίνεται να επηρέασε ελάχιστα τις διαθέσεις των ψηφοφόρων.

Φαβορί ο Κασσελάκης

Όσον αφορά στα φαβορί για τις εσωκομματικές εκλογές, για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές, οι προτιμήσεις είναι οι ακόλουθες:

Κασσελάκης 32%

Φάμελλος 27%

Πολάκης 15%

Γκλέτσος 3%

pulse23.jpg

Για όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα.

Κασσελάκης 43%

Φάμελλος 21%

Πολάκης 14%

Γκλέτσος 3%

pulse24.jpg

Σταθερά πρώτη η ΝΔ

Τέλος, όσων αφορά στην πρόθεση ψήφου των κομμάτων, σταθερά πρώτη παραμένει η ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ να «σκαρφαλώνει» στη δεύτερη θέση, δίχως όμως να καταφέρνει να κεφαλαιοποιεί την δημοσκοπική «κατρακύλα» του Σύριζα, ο οποίος οριακά βρίσκεται στην 3η θέση με μονοψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα με 9,5%. Ακριβώς πίσω του βρίσκεται το ΚΚΕ με 9% και την 5αδα συμπληρώνει η Ελληνική Λύση με 8%.

Άξιο αναφοράς είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που στην ουσία βρίσκονται στην δεύτερη θέση της εν λόγω δημοσκόπησης με ένα ποσοστό τις τάξεως του 14%.

pulse31_1.jpg

Metron Analysis: Η Διαμαντοπούλου στον β' γύρο με τον Ανδρουλάκη

Στην ερώτηση για το ποιον προτιμούν για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αποκτούμε μια εικόνα του πώς βλέπουν την ενδεχόμενη ψήφο στον πρώτο γύρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται σε όλες τις κατηγορίες, με το μεγαλύτερο προβάδισμα μεταξύ των ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου έρχεται δεύτερη στη συνολική επιρροή και σε αυτούς που σίγουρα θα πάνε, όμως ο Χάρης Δούκας είναι πιο πάνω από την Άννα Διαμαντοπούλου μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Ο Παύλος Γερουλάνος παρά τη δημοτικότητα είναι σταθερά τέταρτος.

Όπως απάντησαν εκείνοι που είναι σίγουρο ή πιθανό να συμμετάσχουν στην διαδικασία της Κυριακής, προβάδισμα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 27%, δεύτερη η πρώην Επίτροπος με 24%, ενώ Δούκας και Γερουλάνος καταγράφουν από 20% ο καθένας.

Πέφτει η στήριξη του Κασσέλακη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά 10 ολόκληρες μονάδες μειώθηκε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2024 στην επανεκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Πλέον το 37% δηλώνει ότι θέλει να δει τον «έκπτωτο» πρώην πρόεδρο να επανεκλέγεται.

Άνοδος για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών - Κατρακύλα ΣΥΡΙΖΑ

Μια μόλις μονάδα πάνω από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΜEGA.

Την δεύτερη θέση καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο συγκεντρώνει ποσοστό 17,2% και άνοδο 1,7 μονάδων μέσα στις τελευταίες ημέρες. Ακόμη μεγαλύτερη πτώση παρατηρείται στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό του αναφορικά με την εκτίμηση ψήφου έχει κατρακυλήσει στο 8,4%.

Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 10,6%, ενώ η Ελληνική Λύση είναι στην 4η θέση με 9,9% στην εκτίμηση ψήφου.

SELIDA_15_EKTIMISI_PSIFOU

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή