Στάση εργασίας σε Ηλεκτρικό, Λεωφορεία και Μετρό

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο...

1'

Στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, στα Μπλε Λεωφορεία και στο Μετρό, ενώ τα τρόλεϊ και ο Προαστιακός θα κινηθούν κανονικά.

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές στο Μετρό είχαν αποφασίσει να αναστείλουν την 24ωρη απεργία τους. Όμως αργά το απόγευμα, το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, γεγονός που σημαίνει ότι για τις ώρες αυτές οι συρμοί του Μετρό θα ακινητοποιηθούν.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το Μετρό ανακάλεσαν την 24ωρης απεργία που είχαν εξαγγείλει μετά τη σκληρή στάση που τήρησε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο έδωσε εντολές στις διοικήσεις των επιχειρήσεων να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Το πρωί, συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, όπου διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για κοινή δράση των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και το καθένα σωματείο να πάρει μεμονωμένη απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων. Πάντως οι συνδικαλιστές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 10 του μηνός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή