Ρόδος: Γραφείο Διαμεσολάβησης για τη βοήθεια απόρων

Στη δημιουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης Ρόδου, προχωρεί η ΑΜΚΕ «Κοινόν Δωδεκανησίων» με σκοπό τη διευκόλυνση ατόμων και ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας που ήδη μαστίζει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

Ρόδος: Γραφείο Διαμεσολάβησης για τη βοήθεια απόρων
1'

Πρόκειται για νέα Δομή, η οποία θα παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και θα συμβάλει στην προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Παράλληλα θα παρέχει υπηρεσίες διευκόλυνσης στην επικοινωνία τους με τους κρατικούς φορείς σε θέματα που αφορούν την υγεία και την εργασία τους (ΟΑΕΔ, Υπηρεσίες Πρόνοιας, Νοσοκομείο κλπ) αλλά και αντίστοιχους ιδιωτικούς που μπορούν να τους παράσχουν οποιασδήποτε μορφής βοήθεια.

Αναλυτικότερα το Γραφείο Διαμεσολάβησης Ρόδου :

• Θα παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σε άπορους, άνεργους και άστεγους και ειδικές ομάδες πληθυσμού σχετικά με τις δομές που μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται.

• Θα υλοποιεί συγκεκριμένες πολιτικές για την προσέλκυση εθελοντών.

• Θα υποστηρίζει ενέργειες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.

• Θα διαθέτει σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσης (αριθμός ωφελουμένων, υπηρεσίες που παρασχέθηκαν).

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης Ρόδου θα λειτουργεί στο χώρο του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Ρόδου :

Τρίτη και Πέμπτη από 6.00 μ.μ. έως 7.30 μ.μ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή