Σπείρα αλλοδαπών «έγδυνε» σπίτια και αυτοκίνητα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σπείρα αλλοδαπών «έγδυνε» σπίτια και αυτοκίνητα
2'

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης στην Αγία Παρασκευή δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 31 και 25 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν διαρρήξει διαμέρισμα σε πολυκατοικία της περιοχής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους, μέλη της σπείρας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά τους και τις οικίες τους στη Νέα Ιωνία και τα Άνω Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ένα (1) πιστόλι ZASTAVA με γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια.
• Ένα κουτί με δεκαεπτά (17) φυσίγγια.
• Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που είχαν κλαπεί.
• Πλήθος κλοπιμαίων (κοσμήματα, λίρες, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα τρίτων προσώπων, αντικείμενα αξίας, θρησκευτικές εικόνες).
• Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.
• Τα χρηματικά ποσά των 14.465 ευρώ, 47 δολαρίων ΗΠΑ, 2.000 λεκ Αλβανίας, 30 λιρών Αγγλίας και 15 λιρών Κύπρου.
• Πέντε(5) κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους διέπρατταν, σε καθημερινή βάση, διαρρήξεις-κλοπές οικιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στις οποίες εισέρχονταν κατά τη διάρκεια της απουσίας των ενοίκων αφαιρώντας χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν κλειδιά πασπαρτού, ειδικά διαμορφωμένα αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία και κλειδαριές διαφόρων τύπων στις οποίες οι δράστες έκαναν τακτικά πρακτική εκπαίδευση, για την απόκτηση εμπειρίας στην διάρρηξη τους.

Εκτιμάται ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει πλήθος διαρρήξεων και η έρευνα για την ταυτοποίησή τους συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος συλληφθείς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή