Ρόδος: Επίθεση-ΣΟΚ πιτ-μπουλ σε 17χρονη

Πιτ μπουλ επιτέθηκε σε 17χρονη κοπέλα και το σκυλάκι της στην περιοχή της Μιχαήλ Πετρίδη στη Ρόδο
Ρόδος: Επίθεση-ΣΟΚ πιτ-μπουλ σε 17χρονη
2'

Σύμφωνα με την Ροδιακή την Παρασκευή γύρω στις 7:00 το απόγευμα, η 17χρονη έβγαζε βόλτα το σκυλάκι της, ένα μικρόσωμο γιόκσαϊρ, όταν, στην είσοδο της πολυκατοικίας τους επιτέθηκε ένα πιτ μπουλ χρώματος καφέ!

Το πιτ μπουλ επιτέθηκε στο σκυλάκι στο οποίο και κατάφερε σοβαρά τραύματα, δίχως ευτυχώς να του στοιχίσουν μέχρι τώρα τη ζωή ενώ η κοπέλα υπέστη σοκ και «τη γλίτωσε» με δαγκωματιές στα χέρια!

Μάλιστα, ήταν τέτοια η κατάστασή της που λίγο αργότερα, όταν κατέβηκαν γείτονες για να βοηθήσουν και το σκυλί τράπηκε σε φυγή, λιποθύμησε στα χέρια της μητέρας της ενώ, ευτυχώς, για τα τραύματά της χρειάστηκε μόνο αντιτετανικός ορός ενώ βρισκόταν σε τέτοια κατάσταση σοκ που δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο.

Το σκυλάκι μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο που βρίσκεται κοντά στην περιοχή, σε άθλια κατάσταση ενώ παρά την άμεση περίθαλψή του από κτηνίατρο, μέχρι και χθες αιμορραγούσε. Η μητέρα της 17χρονης κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, όμως μη γνωρίζοντας κανείς αν το σκυλί έχει κηδεμόνα ή είναι αδέσποτο, η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει στη δεύτερη περίπτωση.

Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι πρόκειται για ένα καφέ πιτ μπουλ, δίχως να προλάβει να διακρίνει κανείς κάτι που να μαρτυρά ότι ανήκει σε κάποιον. Σε περίπτωση, πάντως, που αποδειχθεί το τελευταίο, η μητέρα της 17χρονης προτίθεται να κινηθεί νομικά.

Το μείζον θέμα είναι, όμως, τι γίνεται στην περίπτωση που είναι αδέσποτο. Με το κυνοκομείο του Δήμου να βρίσκεται στα όριά του και να υπολειτουργεί, το ερώτημα που θέτουν επιτακτικά αυτοί που καταγγέλλουν το περιστατικό, είναι που μπορεί να απευθυνθεί ο πολίτης σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση από αδέσποτο ζώο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή