Πειραιάς: Ένα ακόμη πλοίο με μετανάστες καταφθάνει το απόγευμα - Ξεπέρασαν τις 5.000 οι αφίξεις

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (22/2) στον Πειραιά από την άφιξη χιλιάδων μεταναστών που εγκλωβίστηκαν στο σημείο καθώς η Τροχαία δεν τους επέτρεψε να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προς την Ειδομένη.

Πειραιάς: Ένα ακόμη πλοίο με μετανάστες καταφθάνει το απόγευμα - Ξεπέρασαν τις 5.000 οι αφίξεις
1'

Όπως έγινε γνωστό ένα ακόμη πλοίο, θα φθάσει το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας πρόσφυγες και μετανάστες από Χίο και Μυτιλήνη. Πρόκειται για το πλοίο «Πάτμος» το οποίο θα φθάσει στο λιμάνι στις 19:00 το απόγευμα και μεταφέρει 1.000 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από τα ξημερώματα κατέπλευσαν στον Πειραιά τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αριάδνη» και «Blue Star ΙΙ», από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, μεταφέροντας πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων είχε ήδη προμηθευτεί εισιτήρια ώστε να επιβιβαστεί από το λιμάνι στα λεωφορεία και να οδηγηθεί στα σύνορα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, η αύξηση του αριθμού των μεταναστών οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού απόπλου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή