Διεθνές ταξίδι για το Solar Impulse

Την πρώτη του διεθνή πτήση πραγματοποιεί σήμερα το πρώτο ηλιακό αεροσκάφος, Solar impulse...
Διεθνές ταξίδι για το Solar Impulse
1'

Την πρώτη του διεθνή πτήση πραγματοποιεί σήμερα το πρώτο ηλιακό αεροσκάφος, Solar impulse.

Το ελβετικό μονοθέσιο αεροσκάφος, υπολογίζεται πως θα καλύψει την απόσταση Ελβετία – Βάλγιο σε 12 ώρες. Σήμερα το πρωί απογειώθηκε από την Πάγιερν που βρίσκεται στη Δυτική Ελβετία και θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Το Solar Impulse, έχει άνοιγμα φτερών ανάλογο με αυτό των μεγάλων επιβατηγών, ωστόσο το βάρος του είναι ανάλογο με ενός μεσαίου αυτοκινήτου.

Το 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, κινούμενο για 24 ολόκληρες ώρες μόνο με ηλιακή ενέργεια. Έχει πραγματοποιήσει πολλές φορές πτήσεις από τη Γενεύη στη Ζυρίχη, ωστόσο η σημερινή είναι η πρώτη διεθνής.

Το ηλιακό αεροσκάφος θα παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι τις 29 Μαΐου, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γαλλία, προκειμένου να δώσει το παρών στο διεθνές αεροπορικό σαλόνι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρις τις 26 Ιουνίου στο Λε Μπουρζέ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του econews.gr, οι κατασκευαστές του ήδη προετοιμάζουν και το πρώτο υπερατλαντικό του ταξίδι, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη τριετία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή