Άκης Πετρετζίκη: Συνταγή για κουλουράκια με ελαιόλαδο
Νόστιμα και τραγανά!
Τα κουλουράκια, σε αντίθεση με άλλα γλυκά, μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα τρώτε για μέρες. Αν μάλιστα τα αποθηκεύσετε σε ένα μπολ που κλείνει καλά το καπάκι τα κουλουράκια παραμένουν φρέσκα και τραγανά για αρκετό καιρό.
Υλικά:
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. κονιάκ
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 60 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com
Trending
Ροή Ειδήσεων
Δημοφιλή