Αδιανόητη τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 41 νεκροί από φωτιά σε φυλακή – Συγκλονιστικά βίντεο
Ινδονησία: Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν βραχυκύκλωμα για τη φωτιά στη φυλακή που προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων
Μια αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ξέσπασε φωτιά σε φυλακή στην Ινδονησία με τουλάχιστον 41 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλους να τραυματίζονται σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της αστυνομίας.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε φυλακή στην πόλη Τανγκεράνγκ της επαρχίας Μπαντέν. Κατά τον μέχρι στιγμής απολογισμό «41 κρατούμενοι είναι νεκροί, οκτώ σοβαρά τραυματίες και 72 ελαφρύτερα τραυματίες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τζακάρτας, Φαντίλ Ιμράν.
Εκπρόσωπος της υπηρεσίας σωφρονιστικών καταστημάτων της Ινδονησίας, η Ρίκα Απριάντι, δήλωσε πως «διενεργείται έρευνα για την αιτία» της φωτιάς, σημειώνοντας ότι ξέσπασε μέσα στη νύχτα, το διάστημα από τη 01:00 ως τις 02:00.
Η φυλακή εκκενώνεται, συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εγκλείστων σ’ αυτή, αλλά αναγνωρίζοντας ότι είναι υπεράριθμοι. Η 3η Πτέρυγα της φυλακής της Τανγκεράνγκ, όπου κρατούνται πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με τη διακίνηση και τη χρήση ναρκωτικών, έχει ονομαστική χωρητικότητα 122 θέσεων.
Σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά δεδομένα, στη φυλακή συνολικής ονομαστικής χωρητικότητας 600 θέσεων βρίσκονταν 2.000 κρατούμενοι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Kompas μετέδωσε πλάνα στα οποία εικονίζονται άνδρες του πυροσβεστικού σώματος καθώς προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά επιχειρώντας στην οροφή της φυλακής.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους δήλωσε πως «η αρχική υποψία είναι πως η φωτιά οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα».
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Μυστηριώδης επίθεση στο Πασαλιμάνι: Το προφίλ των Τούρκων - Ο δράστης ήθελε να στείλει «μήνυμα»
Εμβολιασμοί: Έως τέλος Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας - Ποιους αφορά
Ανάλυση Newsbomb.gr: Ακρίβεια, αυξήσεις, πληθωριστικές τάσεις και εναρμονισμένες πρακτικές