Αίγυπτος: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για τις προεδρικές εκλογές

Σήμερα στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) ανοίγουν οι κάλπες για τις πρώτες προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, έπειτα από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Αίγυπτος: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία για τις προεδρικές εκλογές
1'

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια αιγύπτιοι που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, καλούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα εκλογικά κέντρα θα είναι ανοιχτά για δώδεκα ώρες. Σύμφωνα με το Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων Δυνάμεων, αυτές οι εκλογές θα εκδημοκρατίσουν ξανά την χώρα. Κάλεσε επίσης, όπως και η κυβέρνηση, το λαό να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, το οποίο «θα αντανακλά την επιλογή του ελεύθερου αιγυπτιακού λαού».

Σαράντα εννέα εγχώριες μη κυβερνητικές οργανώσεις και τρεις ξένες έχουν λάβει άδεια να επιτελέσουν το ρόλο των παρατηρητών στις εκλογές.

Επικρατέστεροι για την προεδρία είναι Άχμεντ Σαφίκ, τελευταίος πρωθυπουργός του Μουμπάρακ· ο Αμρ Μούσα, πρώην υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου· ο Μοχάμεντ Μόρσι της Αραβικής Αδελφότητας· ο ανεξάρτητος ισλαμιστής Άμπντουλ Μονέιμ Άμπντουλ Φούτουχ· και ο Χαμντίν Σαμπάχι.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα δημοσιοποιηθούν μετά τις 29 του μήνα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή