Πρώτες δηλώσεις Mελανσόν μετά τη νίκη: «Ο λαός μας απέτρεψε τα χειρότερα» - Ζητάει παραίτηση Ατάλ

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) κέρδισε στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, εξοστρακίζοντας στην τρίτη θέση την «Εθνική Συσπείρωση» της Λεπέν. Ο Μακρόν έσωσε την τιμή και την αξιοπιστία του, με τη δεύτερη θέση. Ενισχυμένος μετά τη νίκη έκπληξη ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γκαμπριέλ Ατάλ
O Zαν-Λικ Μελανσόν
O Zαν-Λικ Μελανσόν
AP
1'

Ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των πρόωρων εκλογών αποτελούν «τεράστια νομοθετική ανακούφιση για την πλειοψηφία του λαού στη χώρα μας» και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, Γκαμπριέλ Ατάλ.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) υπό τον Μελανσόν συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εδρών μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στην Γαλλία, νικώντας την «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν και του Ζορντάν Μπαρντελά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του IFOP για το TF1, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει 180-215 έδρες στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Ipsos για την France TV εξασφαλίζει 172-215 έδρες.

Στις πρώτες του δηλώσεις του ο Ζαν Λικ Μελανσόν τόνισε πως, «ο λαός μας απέτρεψε την χειρότερη λύση». «Ο λαός μας ψήφισε κατά συνείδηση, χαιρετίζω την κινητοποίηση χιλιάδων ανδρών και γυναικών για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «έλεγαν ότι είναι ανέφικτο. Όλοι κινητοποιήθηκαν και γνωρίζετε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό γιατί είναι καλοκαίρι και έχουν φύγει κάποιοι διακοπές».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή