Mπάιντεν: Η δημοσκόπηση που τον έκανε να αποχωρήσει - Έχανε και στις 6 δύσκολες πολιτείες

Ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να αποχωρήσει εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων, μετά από μία δημοσκόπηση που τον εμφάνιζε να χάνει και στις 6 κρίσιμες πολιτείες για τις εκλογές

O Tζο Μπάιντεν
O Tζο Μπάιντεν
AP
1'

Ο Μπάιντεν βρισκόταν σε ελεύθερη πτώση σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα στις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να επενδύσουν αρκετά καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες». Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, καθοριστική για την απόφαση Μπάιντεν ήταν η δημοσκόπηση που του έδειξαν το Σάββατο οι στενοί του συνεργάτες.

Στη δημοσκόπηση αυτή ο Μπάιντεν φαινόταν να χάνει και στις έξι κρίσιμες πολιτείες (swing states) για την εκλογή προέδρου των ΗΠΑ. Παράλληλα κατέρρεε και σε πολιτείες όπως η Βιρτζίνια και η Μινεσότα για τις οποίες οι Δημοκρατικοί δεν σχεδίαζαν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα καθώς τις θεωρούσαν «σίγουρες». Όπως καταλήγει το Reuters «ο Μπάιντεν άλλαξε την απόφασή του (σ.σ. και παραιτήθηκε) αφού μελέτησε εξονυχιστικά τα δεδομένα».

Υψηλόβαθμα στελέχη των Δημοκρατικών το έμαθαν τελευταία

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας, όπως και συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, ότι θα αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές λίγο πριν δημοσιευτεί η επιστολή όπου διατύπωνε την απόφασή του. Ανωτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο πρόεδρος σκεφτόταν την απόσυρση τις τελευταίες δύο ημέρες, κατά τις οποίες βρισκόταν στην κατοικία του στο Ντελαγουέρ όπου προσπαθούσε να ανανήψει από τον κορωνοϊό.

Η είδηση ότι ο Μπάιντεν αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία, συνεχίζει το CNN, ήταν έκπληξη και για πολλούς απλούς υπαλλήλους του Μπάιντεν, τόσο στον Λευκό Οίκο όσο και στην προεδρική εκστρατεία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο

08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο