Νέα εξέγερση προμηνύεται στην Αίγυπτο- Τρίζει η καρέκλα του Μόρσι

Στην πιο κρίσιμη καμπή της καριέρας του ως πρόεδρος της Αιγύπτου βρίσκεται ο Μοχάμεντ Μόρσι, ενώ την Κυριακή συμπληρώνει ένα χρόνο στην εξουσία.

Νέα εξέγερση προμηνύεται στην Αίγυπτο- Τρίζει η καρέκλα του Μόρσι
1'

Οι πολυήμερες μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, οι δύο νεκροί στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν και η κατάσταση "πολέμου" που επικρατεί στο Κάιρο, έκανε τον Αιγύπτιο πρόεδρο να απευθυνθεί στον λαό για να τον καθησυχάσει.

Μιλώντας για σχεδόν τρεις ώρες, ο Μόρσι παραδέχθηκε πως έχει κάνει "κάποια λάθη" ωστόσο προειδοποίησε την αντιπολίτευση και όσους τον υπονομεύουν, ότι "βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία, ενθαρρύνοντας την πόλωση και τη σύγκρουση".

Επίσης, ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης για την τροποποίηση του Συντάγματος, ωστόσο, λίγη ώρα μετά, τα κεντρικά γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο έγιναν στόχος επίθεσης.

Όπως φάνηκε, το χθεσινό μαραθώνιο διάγγελμα του Μόρσι δεν έπεισε την αντιπολίτευση που ετοιμάζει μεγαλειώδεις μαζικές διαδηλώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο, με βασικό αίτημα την παραίτηση του.

Εκατομμύρια Αιγύπτιοι κατηγορούν τον πρόεδρο ότι πρόδωσε την επανάσταση που ανέτρεψε τον προκάτοχό του και την τελευταία εβδομάδα έχουν βγει στου δρόμους απαιτωντας πιεστικά την αποχώρηση του.

Το πολιτικό σκηνικό για άλλη μια φορά είναι εύθραυστο στην Αίγυπτο ενώ, ήδη, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στις οδομαχίες και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Παράλληλα, έντονοι είναι οι φόβοι πως η μεγάλη διαδήλωση που οργανώνει η αντιπολίτευση για την Κυριακή, θα έχει βίαιη κατάληξη.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή