Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου

Οι νέες δηλώσεις του «βουλευτή» για το ρουσφέτι Εζντέρ Ασλάνμπαμπα, οι νέες στολές της «αστυνομίας» που προήλθαν από την Τουρκία και η επιδημία της ψευδοπανώλης απασχολούν τα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.
Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού Τύπου
3'

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν υπάρχει ρουσφέτι, αστειευόταν», γράφει ότι ο «βουλευτής» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα, ο οποίος εδώ και μέρες αναστάτωσε την κοινή γνώμη με τους ισχυρισμούς του για χρηματισμό γνωστών πολιτικών, τελικά δήλωσε χθες στο «δικαστήριο» δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι ο λόγος που αρχικά προέβηκε σε αυτές τις κατηγορίες ήταν για να θίξει το θέμα της δωροδοκίας. Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ασλάνμπαμπα σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Ανατολή, δήλωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί που έχει κάνει μέχρι τώρα για χρηματισμό είναι αλήθεια. Αλλού γράφει ότι παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στους κήπους της «γενικής διεύθυνσης αστυνομίας», οι νέες στολές της αστυνομίας, οι οποίες είναι ίδιες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Το ρουσφέτι ήταν αστείο», αναφέρει ότι ο «βουλευτής» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα δήλωσε χθες στο παράνομο δικαστήριο ότι στους ισχυρισμούς του για χρηματισμό γνωστών πολιτικών, είχε χρησιμοποιήσει την λέξη ρουσφέτι μεταφορικά και αστειεύτηκε για να τραβήξει την προσοχή του «λαού». Αλλού γράφει πως το Κόμμα Εθνικής Ενότητας πραγματοποίησε χθες εκδήλωση για να παρουσιάσει τους «υποψηφίους» του για τις εκλογές παράνομες της 28ης Ιουλίου και ότι το πλήθος των παρευρισκομένων ήταν ενθουσιασμένο. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η «αστυνομία» εντόπισε στην κατοχή τεσσάρων ατόμων από το Πακιστάν 250 γρ. ηρωίνης.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βρε το μασκαρά», γράφει επίσης ότι ο «βουλευτής» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του για χρηματισμό εδώ και τόσες μέρες ήταν απλά μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το «λαό» στο θέμα αυτό και ότι το έκανε με χιουμοριστικό τρόπο. Αλλού γράφει ότι ο «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος –Εθνικές Δυνάμεις Αχμέτ Κασίφ δήλωσε ότι κάλεσε τον Ασλάνμπαμπα να αποκαλύψει ποιους προσπάθησε να εξυπηρετήσει τόσες μέρες με τις κατηγορίες για δωροδοκία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι και ο Σερντάρ Ντενκτάς σχολιάζοντας στο ίδιο θέμα, δήλωσε ότι δεν θα αφήσει ήσυχο τον Ασλάνμπαμπα μέχρι να αποκαλύψει τους σκοπούς του και τους λόγους που τόσες μέρες εξαπέλυε κατηγορίες εναντίων του.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Άκυρες οι κατηγορίες για ρουσφέτι», αναφέρεται επίσης στην υπόθεση των ισχυρισμών για χρηματισμό πολιτικών προσώπων που είχε κάνει τις τελευταίες μέρες ο «βουλευτής» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα, αλλά τελικά χθες στο «δικαστήριο» δήλωσε ότι δεν ισχύουν. Αλλού γράφει ότι έχουν προσβληθεί από την ψευδοπανώλη πτηνά σε περιοχές της κατεχόμενης Λευκωσίας και Αμμοχώστου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «υπουργός» τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού Μεχμέτ Χαρμαντζί δήλωσε ότι θα υπάρχει διαφάνεια στην προώθηση του τουρισμού.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μεταφορικό ρουσφέτι», γράφει επίσης ότι τελικά ο «βουλευτής» Εζντέρ Ασλάνμπαμπα χθες στο «δικαστήριο» δήλωσε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη ρουσφέτι μεταφορικά για να τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης στο θέμα αυτό. Αλλού γράφει ότι έχει εξαπλωθεί και στις κατεχόμενες περιοχές η επιδημία της ψευδοπανώλης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο υποψήφιος του ΡΤΚ για τις «εκλογές» της 28ης Ιουλίου, μιλώντας στο κανάλι Σιμ, δήλωσε ότι τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες περιμένουν να επιλυθούν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή