Θανατική ποινή σε 4 διαδηλωτές στο Μπαχρέιν

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τέσσερις άνδρες στο Μπαχρέιν...

1'

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τέσσερις άνδρες στο Μπαχρέιν που κατηγορούνται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών, κατά τη διάρκεια των βίαιων πολιτικών αναταραχών στη χώρα.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις άνδρες σε ισόβια κάθειρξη, ανακοίνωσαν σήμερα ακτιβιστές.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των αστυνομικών που σκοτώθηκαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο ανέρχεται σε τέσσερις. Τρεις εξ αυτών παρασύρθηκαν από αυτοκίνητα.

Από τη μεριά των διαδηλωτών, ο ίδιος αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κυβερνητική καταστολή των διαδηλώσεων, μεταξύ των οποίων τέσσερις στη διάρκεια κράτησής τους από την αστυνομία.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε ενώ κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ του σουνιτικού μοναρχικού καθεστώτος και της σιϊτικής πλειοψηφίας των πολιτών

Η τελευταία φορά που το Μπαχρέιν καταδίκασε κάποιον σε θάνατο ήταν το 2007.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι 312 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί «ως ύποπτοι για συμμετοχή σε θλιβερά περιστατικά» και ήταν κατηγορούμενοι για την υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους και δολιοφθορά, έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τότε που κηρύχθηκε η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις αρχές του χρόνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή