Γενοκτονία στη Συρία καταγγέλλουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

Για «γενοκτονία» του συριακού λαού...

1'

Για «γενοκτονία» του συριακού λαού έκαναν λόγο οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας, οι οποίοι αποτελούν τη μεγαλύτερη οργάνωση της αντιπολίτευσης στη χώρα.
Κατηγόρησαν το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και κάλεσαν το λαό να μην υποταχθεί στους «τυράννους».

«Κάθε Σύρος πολίτης ξέρει ότι το καθεστώς διαπράττει γενοκτονία στο συριακό έδαφος σε βάρος της βούλησης για χειραφέτηση που εξέφρασαν με την εξέγερσή τους οι νέοι πατριώτες που λαχταρούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Ο Θεός σας έπλασε ελεύθερους, μην αφήσετε τους τυράννους να σας κρατούν σκλαβωμένους. Φωνάξτε με μια φωνή για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια», προστίθεται στο κείμενο.

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες Σύροι βγήκαν σήμερα στους δρόμους της παραλιακής πόλης Μπανιάς, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Διαδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατοίκους της πόλης Ντεράα γίνονται επίσης στην πόλη Χομς και σε περιοχές της ανατολικής Συρίας.

Στη Ντεράα οι στρατιώτες πυροβολούν στον αέρα για να αποτρέψουν τους πολίτες να διαδηλώσουν μετά την προσευχή της Παρασκευής, ανέφερε ένας κάτοικος της πόλης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή