Ουκρανία: H συγκλονιστική διάσωση άνδρα κάτω απο τα ερείπια βομβαρδισμένου κτηρίου στο Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζουν οι στιγμές που η ζωή νικάει το θάνατο μέσα απο τα συντρίμμια των μαχών και των βομβαρδισμών

Newsbomb

2'

Στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο, κάθε γειτονιά έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο. Αλλά υπάρχουν μερικές συνοικίες που έχουν καταρρεύσει. Ένας ρωσικός πύραυλος έπληξε το Σάββατο (19/3) το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης της πόλης.

Η τριώροφη αίθουσα υποδοχής στο κτήριο της σοβιετικής εποχής έχει μετατραπεί σε ένα σωρό σκόνης. Η πυροσβεστική ανέσυρε ένα άψυχο σώμα από τα συντρίμμια και οι αξιωματούχοι είπαν ότι άλλοι 11 τραυματίστηκαν.

Λίγο αργότερα όμως δέχτηκαν τηλεφώνημα από κάποιον που είχε κολλήσει κάτω από τα ερείπια. Ήταν τοποθετημένος σε ένα χώρο ανίχνευσης, περιφραγμένο με τούβλα και τσιμεντένιες πλάκες και καλυμμένος με σκόνη, Ένας διασώστης ονόματι Ντάνιελ περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή της σωτηρίας του σε βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου.

«Πρέπει να πάω πιο βαθιά, από αυτήν την πλευρά. Χρησιμοποίησα τον πυρσό μου και με είδε» «Είδε τον πυρσό σου ή το χέρι σου;» είπε ο συνάδελφός του. «Ναι, είδε τη δάδα. Είναι ενάμισι ή δύο μέτρα μακριά.» «Υπάρχει μεγάλο μπλοκάρισμα λόγω του χάλυβα και υπάρχουν πολλά έπιπλα εκεί κάτω. «Αλλά δουλεύουμε, μην ανησυχείς».

Μάχη με το χρόνο έδωσαν οι διασώστες στο ΧάρκοβοΑ.Ρ

Λίγα λεπτά αργότερα, οι σειρήνες έσβησαν και ο Βλάντισλαβ απομακρύνεται από τον «υπόγειο τάφο» που είναι γεμάτος συντρίμμια, σημειώνει το Sky News.

Ήταν καλυμμένος με σκόνη και είχε αίματα στο μέτωπό του, αλλά όταν οι διασώστες τον ρώτησαν πώς ήταν, ακουγόταν εκπληκτικά χαρούμενος. «Καλύτερα από ποτέ, αλλά θέλω πολύ ένα τσιγάρο».Σύντομα ο Βλάντισλαβ κατανάλωνε το πρώτο του τσιγάρο σε οκτώ περίπου ώρες.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων, για το υπόλοιπο της ζωής, είναι απλά υπέροχοι, κάνουν μια δύσκολη και σημαντική δουλειά. Δεν έχω λόγια.» Είναι ένας τυχερός άνθρωπος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή