Αντιδράσεις για τη Σάττι: «Όταν χλευάζεις κάποιον για την καταγωγή του, χλευάζεις τη Δημοκρατία»
Το... χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι εκλήφθηκε ως κίνηση-πρόκληση κατά της ισραηλινής συμμετοχής, αν και η ελληνική αντιπροσωπεία τη δικαιολόγησε σήμερα ως «κούραση». Για το θέμα, που έχει και πολιτική διάσταση, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού αλλά και του πολιτικού χώρου.
Σφοδρές οι αντιδράσεις για τη στάση της Μαρίνας Σάττι με το χασμουρητό την ώρα που μιλούσε η Ισραηλινή εκπρόσωπος της Eurovision, με τη Μαρία - Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για «χλευασμό της Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι άλλο πράγμα είναι οι προσωπικές πεποιθήσεις, κι άλλο όταν εκπροσωπείς μια ολόκληρη χώρα...
Η ανάρτησή της:
«Στις 9 Μαΐου είναι η ημέρα που όλοι γιορτάζουμε και τονίζουμε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και την ανάγκη για ευρωπαϊκό και πολιτικό πολιτισμό. Η Eurovision εχει την δική της σημασία και τον δικό της συμβολισμό.
Ως καλλιτέχνης που συμμετέχει στη Eurovision εκπροσωπώντας μια χωρα, μπορείς ελεύθερα να εκφράζεις το τι πιστεύεις για την γεωπολιτική στη Μέση Ανατολή στις προσωπικές σου συνεντεύξεις, στους λογαριασμούς σου στα social media ή ακόμη και στα καλλιτεχνικά σου δημιουργήματα.
Το ότι μπορεί αυτές σου οι απόψεις να διχάσουν, είναι δευτερεύον σε μια Δημοκρατία και μπράβο για το θάρρος της γνώμης σου.
Όταν όμως είσαι σε συνέντευξη τύπου εκπροσωπώντας τη Δημοκρατία που σε εμπιστεύτηκε και φέρεσαι να χλευάζεις έναν άνθρωπο - συνδιαγωνιζόμενο καλλιτέχνη - μόνο και μόνο για την καταγωγή του, τότε χλευάζεις μαζί και τη Δημοκρατία που επέλεξες να εκπροσωπήσεις».