Γιούνκερ: Το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης

Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, επανέλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης
1'

Τόσο ο Γιούνκερ όσο και ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν υποστήριξαν ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τον ιδιωτικό τομέα για το PSI, ενώ εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα υπάρξει συμφωνία τις προσεχείς ημέρες.

Στα πλαίσια αυτά, επανέλαβαν ότι η συμφωνία κυβέρνησης-ιδιωτών θα πρέπει να έχει εθελοντικό χαρακτήρα και να εφαρμόζει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, ώστε το ελληνικό χρέος να υποχωρήσει στο 120% μέχρι το 2020.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρίνισε ότι προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση είναι η ολοκλήρωση του PSI.

Οι εντολές του Eurogroup στον Ε. Βενιζέλο

Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το Eurogroup ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες. Οι υπουργοί Οικονομικών επανέλαβαν ότι το επιτόκιο των νέων ομολόγων θα πρέπει να διαμορφωθεί σε επίπεδα κάτω του 4% και σε ποσοστό κάτω από 3,5% για ομόλογα λήξης μέχρι το 2020.

Για το νέο δανειακό πρόγραμμα

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο Όλι Ρεν και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημείωσαν ότι υπάρχει πρόοδος.

Ο πρόεδρος του Eurogroup πριν την οριστικοποίηση του νέου προγράμματος θα πρέπει να κλείσουν οι παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, λόγω των αποκλίσεων από τους στόχους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή