H ENEL Green Power Romania, η ΔΕΗ και οι κουζίνες της Κεφαλαιαγοράς

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

H ENEL Green Power Romania, η ΔΕΗ και οι κουζίνες της Κεφαλαιαγοράς
3'

ENEL Green Power Romania

Αν τελικά το εγχείρημα της ΔΕΗ για την απόκτηση των αιολικών και φωτοβολταϊκών μονάδων της ENEL Green Power Romania στεφθεί με επιτυχία, τότε θα βρεθεί με πάρκα εγκατεστημένης ισχύος 534 MW και με υπό ανάπτυξη αιολικά και φωτοβολταϊκά δυναμικότητας 170 MW. Μεταξύ των υπό ανάπτυξη έργων της ENEL Green Power Romania περιλαμβάνονται μάλιστα και δύο φωτοβολταϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που βρίσκονται στις κομητείες Giurgiu και Teleorman, συνολικής ισχύος περίπου 90 MW, τους οποίους η ENEL είχε αγοράσει προ 14 μηνών από την Mytilineos. Δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα να ξαναγυρίσουν σε ελληνικά χέρια. Πάντως, η απόκτηση των assets της ENEL Green Power Romania από τη ΔΕΗ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς θα απαιτηθεί υψηλή τεκμηρίωση και σε πολιτικό επίπεδο για το εάν η οικονομική πτυχή του deal θα είναι μακροπρόθεσμα συμφέρουσα. Και μην θεωρείτε ότι αυτό θα είναι εύκολο, καθώς ήδη οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ στη διαδικασία φέρονται σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ να χαρακτηρίζουν υπερτιμημένες – υπερτιμολογημένες τις μονάδες της ENEL Green Power Romania.

Η πολιτική αποδοχών

Ήταν αρχές Ιουνίου 2021 όταν η τότε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, είχε εγκρίνει τη νέα πολιτική αποδοχών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Επιτροπών και των Διοικητικών Στελεχών της επιχείρησης. Η εν λόγω πολιτική αποδοχών εισήγαγε κίνητρα για τα στελέχη της επιχείρησης, όπως bonus για την επίτευξη στόχων, ενώ καθιέρωσε και πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών (stock awards). Σχεδόν 18 μήνες μετά, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, καλείται στις 14 Δεκεμβρίου να εγκρίνει την αναθεωρημένη πολιτική αποδοχών της ΔΕΗ. Το τί θα περιλαμβάνει θα το γνωρίζουμε στις επόμενες ημέρες, ωστόσο πρέπει να τονίσουμε πως οι αλλαγές στην πολιτική αμοιβών της επιχείρησης και η καθιέρωση κινήτρων για τα στελέχη, είχαν προταθεί από ενώσεις μετόχων αλλά και από μεγάλα funds τα οποία έχουν τοποθετηθεί στη μετοχή της ΔΕΗ. ΄

Οι Καθημερινές Εκδόσεις

Στην εταιρεία Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ του Θέμη Αλαφούζου, ανατέθηκε το έργο της παροχής υπηρεσιών υποστήριξης προς τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας για την προβολή της εκδήλωσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Elevate Greece για το 2022. Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν, αφορούν στην προβολή της εκδήλωσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας-Elevate Greece 2022 και της πλατφόρμας Elevate Greece από τις ηλεκτρονικές σελίδες των μέσω του Ομίλου της Καθημερινής για χρονικό διάστημα 20 ημερών. Να σημειωθεί πως τα έσοδα της εταιρείας Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ από τις διαφημίσεις των ηλεκτρονικών εκδόσεων ανήλθα πέρυσι σε 3,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 700.000 σε ετήσια βάση.

Οι κουζίνες της Κεφαλαιαγοράς

Το νέο κτήριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην οδό Ιπποκράτους διαθέτει αρκετές κουζίνες. Καλά διαβάζετε κουζίνες. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της Εποπτικής Αρχής έκανε μια μεγάλη παραγγελία στον Κωτσόβολο για να τις εξοπλίσει. Η παραγγελία αφορά σε επτά φούρνους μικροκυμάτων, επτά μηχανές espresso, επτά μηχανές καφέ φίλτρου , επτά βραστήρες, επτά σαντουιτσιέρες, επτά συσκευές φραπέ και επτά ηλεκτρικά μπρίκια. Παράλληλα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρήγγειλε στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΤΟΥ φλιτζάνια, ποτήρια, πιάτα, μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ! Οπότε τα στελέχη της Αρχής θα έχουν κάθε λόγο να περνούν πολλές ώρες στους χώρους εστίασης του νέου κτηρίου…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή