Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για να κάνουν αιτήσεις οι δικαιούχοι

Οι πρώτες πληρωμές του Market Pass θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο και θα αφορούν τους μήνες από Αύγουστο έως και Οκτώβριο. 

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για να κάνουν αιτήσεις οι δικαιούχοι
2'

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το Market Pass αναμένεται να ανοίξει περί τα τέλη Αυγούστου. Οι αιτήσεις θα αφορούν τους νέους δικαιούχους, αφού όσοι λάμβαναν το βοήθημα δεν θα χρειαστούν να κάνουν κάποια διαδικασία.

Οι πρώτες πληρωμές του Market Pass θα γίνουν μέσα στον Σεπτέμβριο και θα αφορούν τους μήνες από Αύγουστο έως και Οκτώβριο.

Market Pass: Οι διαφορές και οι αιτήσεις

Αν κάποιος πέρυσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του είτε αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση με βάση την φορολογική δήλωση του 2023.

Σε περίπτωση που κάποιος έλαβε το Market Pass μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά τα έσοδά του αυξήθηκαν και ξεπέρασαν το όριο, τότε θα ενημερωθεί αυτομάτως από το σύστημα ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος. Ενημέρωση θα έχουν επίσης και οι παλαιοί δικαιούχοι που είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών.

Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος).

Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή