Στόχος της Δυτ. Ελλάδας η απορρόφηση 90 εκατ. ευρώ για έργα του ΕΣΠΑ

«Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι μέχρι τις αρχές του 2012 να έχει απορροφήσει για έργα του ΕΣΠΑ...

Στόχος της Δυτ. Ελλάδας η απορρόφηση 90 εκατ. ευρώ για έργα του ΕΣΠΑ
1'

«Στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι μέχρι τις αρχές του 2012 να έχει απορροφήσει για έργα του ΕΣΠΑ πόρους ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ».

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας, και παράλληλα κρίθηκε αναγκαία η ανασύνταξη όλων των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η επίσπευση όλων των διαδικασιών για την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρθηκε εκτενώς στα εμπόδια, που ανακόπτουν, όπως τόνισε, την ομαλή πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Σημείωσε, δε, χαρακτηριστικά ότι «η γραφειοκρατία, η διάχυση ευθυνών και η απουσία ώριμων έργων είναι παθογένειες με τις οποίες καλούμαστε ν’ αναμετρηθούμε, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια».

«Στο Γ’ ΚΠΣ υπήρχαν μόνο 33 φορείς διαχείρισης, ενώ στο ΕΣΠΑ ο αριθμός φτάνει τους 103», είπε και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 3.763 κοινές υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα, στοιχείο που από μόνο του αντανακλά το περιβάλλον μέσα στο οποίο υλοποιείται το ΕΣΠΑ».

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
21:20ΑΠΟΨΕΙΣ

Ταξιδιάρικα όνειρα