FT: Ο Τσίπρας θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την διάσωση της Ισπανίας

Σε δημοσίευμα τον Financial Times γίνεται λόγος για τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί πολιτικά την διάσωση της Ισπανίας προκειμένου να προωθήσει την πρότασή του για ακύρωση του Μνημονίου

FT: Ο Τσίπρας θέλει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την διάσωση της Ισπανίας
1'

Ο αρθρογράφος των Financial Times, αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν τη θέση που είχε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πως η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική αλλά πανευρωπαϊκή.

Σύμφωνα με τους Financial Times η μη δέσμευση ωστόσο των όρων της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του Μνημονίου, που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πιέσουν τους εταίρους της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτούν το Μνημόνιο.

«Αν συμπεριφερθείς όπως η Ισπανία και κάνεις τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα έχεις υποστήριξη. Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε μείνει πίσω σε όλα, και γι' αυτό δεν έχουμε στήριξη», δηλώνει Έλληνας τραπεζικός στην εφημερίδα.

Μάλιστα οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η συμφωνία για τη διάσωση της Ισπανίας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα μπορεί να απομονωθεί ακόμα περισσότερο» σημειώνει αναλυτής, σύμφωνα με τον οποίο «οι Έλληνες πολιτικοί πρεπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη μπορεί να θεωρήσουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης πέρασε και τώρα μπορούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή