Στέφανος Κασσελάκης: «Προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης»

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την πιθανότητα «διαγραφών»

Στέφανος Κασσελάκης: «Προσδοκώ από τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα, ως ιστορικός ηγέτης»
2'

Δύσκολες αποφάσεις για την οικονομική εξυγνίαση του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας πως παρέλαβε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση με συσσωρευμένα χρέη στους προμηθευτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Realnews καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του κόμματος για την ενότητα και την ομοψυχία ενώ διαβεβαιώνει πως όσο ο ίδιος είναι πρόεδρος, καμία μαύρη σακούλα δεν έχει περάσει το κατώφλι της Κουμουνδούρου. Αναφορικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, ζητά οικοδόμηση πολιτικής εμπιστοσύνης και επιμένει πως την ηγεσία στην περίπτωση ενός νέου φορέα πρέπει να την επιλέξει η βάση των κομμάτων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ερώτηση που του τέθηκε για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση. Εμείς θα συνεχίσουμε με προτάσεις νόμου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για παράδειγμα για το ιδιωτικό χρέος ή τη στεγαστική κρίση και θα καλούμε συνεχώς το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει στην πράξη ότι θέλει και μπορεί να πορευτεί με μια κοινή ατζέντα σύγκρουσης με τη δεξιά, νεοφιλελεύθερη πολιτική του κύριου Μητσοτάκη. Στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ προφανώς και δεν θα παρέμβουμε. Αλλά σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έργου, δεν μπορούμε να περιμένουμ ως τον Οκτώβριο. Ελπίζω να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Αναφορικά με το γεγονός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι ο επικεφαλής ενός νέου φορέα, εφόσον προκύψει συνεργασία στον χώρο της Κεντροαριστεράς, είπε:

«Όσοι μιλούν για συγκόλληση των κεντροαριστερών δυνάμεων και προκριματικές εκλογές για τον επικεφαλής ενός κοινού σχήματος , αδικούν την υπόθεση της συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

Η συμπόρευση για εμένα ξεκινά από ένα κοινό κοινοβουλευτικό και κοινωνικό μέτωπο κατά της δεξιάς πολιτικής της κυβέρνησης του κύριου Μητσοτάκη. Δικαιούμαστε ως αξιωματική αντιπολίτευση και ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού χώρου να διεκδικήσουμε την ηγεσία ενός κοινού σχήματος».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως δεν τον αφορά η παραφιλολογία και η παραπολιτική.

«Όποιος επεξεργάζεται το οποιοδήποτε σενάριο οφείλει να το θέσει καθαρά και χωρίς υπερκφυγές στη δημόσια συζήτηση και κυρίως στο βάσανο της πραγματικότητας».

Παράλληλα, σε ερώτηση που τέθηκε για «διαγραφές», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Όι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, ψυχική και πολιτική ενότητα ενάντια στη Δεξιά και την πολιτική της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επισκιάζεται συνεχώς ο πολιτικός αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης από άνευ πολιτικής βάσης συγκρούσεις στο εσωτερικό μας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
11:14ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Λαύριο