Ο νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος Τσίπρα - Πώς δρομολογεί την επιστροφή του

Ποιες είναι οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού που δίνουν «τροφή» στο ενδεχόμενο επιστροφής του στο πολιτικό προσκήνιο

Ο νέος «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ και ο ρόλος Τσίπρα - Πώς δρομολογεί την επιστροφή του
2'

Σε τροχιά εξελίξεων βρίσκεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ με το ρήγα στο εσωτερικό του να βαθαίνει και τα μέτωπα που ανοίγουν να είναι πολλά και προς πάσα κατεύθυνση.

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την αντίδραση των «87», αλλά και τη διπλή αμφισβήτηση Πολάκη για τις «ηγετικές ικανότητες» του Στέφανου Κασσελάκη, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη στάση που θα τηρήσει ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η απόφαση του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, φαίνεται πως είναι το κομβικό σημείο που δρομολόγησε και τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της RealNews, η Πόπη Τσαπανίδου την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και ανοίγει η Βουλή, θα αποδεχθεί ως πρώτη επιλαχούσα τη βουλευτική έδρα, «κλείνοντας τον δρόμο» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, έχει ήδη στελεχώσει το γραφείο της, ενώ από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ενημέρωναν επιστημονικούς και μετακλητούς συνεργάτες ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αναλάβουν καθήκοντα στην πρώην εκπρόσωπο του κόμματος στη Βουλή.

Οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν πως εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων επισπεύδονται οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και ο αρχικός σχεδιασμός που προέβλεπε την αμφισβήτηση Κασσελάκη στο Συνέδριο και κατά συνέπεια τη σύγκρουση και διάσπαση να γίνεται νωρίτερα, δηλαδή αρχές Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχείς συναντήσεις, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να φτιάξει το προφίλ του πριν από την επιστροφή του στην πρώτη γραμμή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Οι σχέσεις που διατηρεί τόσο με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς είναι καλές, ενώ αποκατέστησε και τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου κι έχει ρίξει «γέφυρες» με το ΠΑΣΟΚ.

Η «επιστροφή» ωστόσο του Αλέξη Τσίπρα όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν θα μπορούσε να έχει ως όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει φθαρεί και ταλανίζεται από προβλήματα, αλλά με έναν νέο πολιτικό φορέα της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή