Μιχελάκης: Προκλητικό και απαράδεκτο το αίτημα για αναδρομικά

Αποστάσεις από το αίτημα των 850 πρώην βουλευτών για λήψη αναδρομικών πάιρνει η Συγγρού...

3'

«Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική περίοδο, που περικόπτονται τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, το να υποβάλλονται από οποιονδήποτε τέτοιες απαιτήσεις είναι για μας προκλητικό και απαράδεκτο» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, παίρνοντας ξεκάθαρα απόσταση από το αίτημα περίπου 850 πρώην βουλευτών για λήψη αναδρομικών.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα η ΝΔ ακολουθεί κοινή γραμμή με το Μαξίμου, που επίσης κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Για τη Συνταγματικότητα του μνημονίου

«Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το Μνημόνιο για λόγους που πλέον σήμερα αποδέχεται η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό ένα δημόσιο διάλογο για τη συνταγματικότητα του Μνημονίου, ενώ εκκρεμεί -όπως είναι γνωστό- και σχετική δικαστική απόφαση. Η Νέα Δημοκρατία κινείται πάντοτε με βάση το Σύνταγμα και γνώμονα την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας» σχολίασε εν τω μεταξύ απαντώντας, σε χθεσινό ερώτημα, για το αν η αξιωματική αντιπολίτευση ασπάζεται σχετικές τοποθετήσεις των κυρίων Προκόπη Παυλόπουλου και Κωνσταντίνου Τζαβάρα.

Για Ελληνικό

«Η Κυβέρνηση Παπανδρέου αντί να κρύβεται και να κάνει επικοινωνιακές πιρουέτες, πρέπει επιτέλους να απαντήσει για την ‘’ταμπακιέρα’’» υποστήριξε για το θέμα του Ελληνικού με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα της Ελευθεροτυπίας.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ρεπορτάζ της εφημερίδας και με βάση αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο αλλά και για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου.

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το ΔΝΤ

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα «τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη»- να προσφύγει η χώρα στο ΔΝΤ, τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή και το τελευταίο ντοκουμέντο που έφερε στη δημσιότητα ο Λάκης Λαζόπουλος.

Έθεσε μάλιστα εννέα ερωτήματα. «Πρώτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός, ενώ συζητούσε μυστικά με τον κ. Στρος Καν, δημόσια αποπροσανατόλιζε τους Έλληνες λέγοντας (το Δεκέμβριο του 2009), ότι «τα σενάρια προσφυγής μας στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν» και επιμένοντας (τον Ιανουαρίου του 2010), ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ»; Δεύτερον: Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων; Τρίτον: Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”; Τέταρτον: Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη “χρεοκοπία”, για “διεφθαρμένη χώρα”, για οικονομία που μοιάζει με τον “Τιτανικό”;

Πέμπτον: Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά αποφάσισε να οδηγήσει συνειδητά τη χώρα στο ΔΝΤ; Έκτον: Γιατί, ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ «είναι επίσημες πράξεις, με τις οποίες ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας», και καταδικάζουν τη χώρα «στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση», επέλεξε παρασκηνιακά να προσφύγει στο ΔΝΤ; Έβδομον: Γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε στην εξασφάλιση των δανείων που χρειαζόταν η χώρα όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά; Όγδοον: Γιατί, ενώ γνώριζαν την κατάσταση και μεθόδευαν υπαγωγή στο ΔΝΤ, κατέθεσαν -για το 2010- ένα παντελώς πλαστό Προϋπολογισμό, μοιράζοντας ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, παροχές και αυξήσεις; Ένατον: Πως γίνεται από τη μία να λένε ότι δεν ήξεραν την κατάσταση της Οικονομίας και από την άλλη να συζητούν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ;»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή