Στα χέρια του Βενιζέλου τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων

Σε ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων έφτασαν οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών...

Στα χέρια του Βενιζέλου τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων
1'

Σε ονόματα μεγάλων φοροφυγάδων έφτασαν οι αρμόδιες αρχές του υπουργείου Οικονομικών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να βρει την χρυσή τομή με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα.

Συγκεκριμένα, στην σύσκεψη για την φοροδιαφυγή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Βουλή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών κ.κ. Γιάννη Καπελέρη και Ηλία Πλασκοβίτη καθώς και από τον προϊστάμενο τους ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη ότι οι έρευνες μηνών απέδωσαν καρπούς και πλέον βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό όλων των μεγάλων φοροφυγάδων.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε στον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι πριν προχωρήσουν σε δημοσιοποίηση ονομάτων θα πρέπει να λυθούν τα ζητήματα που θέτει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση. Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου καθώς και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πάντως, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να επισπεύσει την συνεννόηση με με την αρμόδια αρχή προκειμένου να δοθούν στην δημοσιότητα τα ευρήματα των ερευνών.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την φοροδιαφυγή

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή