«Μήνυμα» παικτών σε FIFA: Το 75% δεν θέλει Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ξεκάθαρα αντίθετοι με τις σκέψεις της FIFA για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια είναι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Παγκόσμιο Κύπελλο
AP Images
2'

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η FIFPro, το 75% θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο να συνεχίσει να διεξάγεται κάθε τέσσερα έτη.

Η Fifpro έχει πάρει συνεντεύξεις σε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τις επιθυμίες τους για το μέλλον του διεθνούς προγράμματος, το οποίο η FIFA θα ήθελε να αναμορφώσει προκειμένου να διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσίασε η Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, το 77% των παικτών από την Ευρώπη και την Ασία δεν θέλουν να υπάρξει αλλαγή, ενώ το ποσοστό πέφτει στο 63% όταν «μιλάμε» για ποδοσφαιριστές από την αμερικανική ήπειρο. Εκεί που πραγματικά υπάρχει «κόντρα» είναι στην Αφρική, καθώς μόνο το 49% επιθυμεί να διατηρηθεί η τρέχουσα μορφή, ενώ οι άλλοι μοιράζονται μεταξύ των προτάσεων για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια ή κάθε τρία χρόνια.

«Υπάρχει ζήτηση στις μικρές και μεσαίες αγορές για ανάπτυξη και ενίσχυση διεθνών διοργανώσεων», παρατηρεί η Fifpro, η οποία επιθυμεί να «ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε περιφερειακά τουρνουά».

Ερωτηθείς για την αγαπημένη τους διοργάνωση, το 81% των παικτών σε όλο τον κόσμο επιλέγουν το εθνικό τους πρωτάθλημα ή το Παγκόσμιο Κύπελλο «στον τρέχοντα τετραετή κύκλο του».

«Μόνο το 21% των παικτών πιστεύει ότι η φωνή τους είναι σεβαστή και ότι η ευημερία τους λαμβάνεται επαρκώς υπόψη από τη FIFA», δήλωσε ο Γερμανός γενικός γραμματέας της Fifpro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

FIFA: «Άκυρο» των ευρωπαϊκών Λιγκών σε Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Premier League: Βροντερό «όχι» στη FIFA για Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

«Τριγμοί» στο ποδόσφαιρο: Ομοσπονδίες της UEFA σκέφτονται την αποχώρηση από τη FIFA!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή