«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Λουίς Γκαρσία

Τέλος στη γεμάτη καριέρα του έβαλε ο Ισπανός, μέσω ανακοίνωσης του στην οποία ευχαρίστησε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Μέσα και ο Παναθηναϊκός.

«Κρέμασε» τα παπούτσια του ο Λουίς Γκαρσία
3'

Φινάλε σε μία σπουδαία καριέρα έβαλε ο Λουίς Γκαρσία. Σε ηλικία 35 ετών ο Ισπανός αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά από 17 χρόνια στα γήπεδα και να αποφασίσει να ασχοληθεί αποκλειστικά με την οικογένεια του.

Ο Γκαρσία που αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 στον Παναθηναικό, έβγαλε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την απόφαση του, ευχαριστώντας όλες του τις ομάδες.

Η ανακοίνωση:

«Και έχει έρθει η στιγμή που δεν είναι εύκολη για κανέναν και αναπόφευκτη για όλους.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια που απολάμβανα αυτό που με συναρπάζει, πέρασα εξαιρετικές στιγμές και είχα την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα παιδικό μου όνειρο.

Σήμερα έχω αποφασίσει να αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Ευχαριστώ την ομάδα μου για το ενδιαφέρον της και για τις συζητήσεις που είχαμε τις πρόσφατες εβδομάδες, αλλά νομίζω πως ήρθε η στιγμή να μπει τέλος σε αυτό το σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μου και να πάω στην επόμενη σελίδα.

Σας ευχαριστώ, ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς μου για όλα εκείνα τα απογεύματα που ξόδεψαν στη ζέστη και στο κρύο για να είμαι χαρούμενος από τότε που ήμουν μικρός. Για εκείνα τα παπούτσια από το Μόναχο που μου πήρατε και που δουλεύατε τόσο σκληρά, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Για όλα εκείνα τα καλοκαίρια χωρίς διακοπές. Που με μάθατε να θυσιάζω τον εαυτό μου γι' αυτό που αγαπάω περισσότερο. (Ευχαριστώ) όλη την οικογένειά μου που με συνόδευε σε αυτή την περιπέτεια με λέξεις στήριξης.

(Ευχαριστώ) τον Μανόλο, τον φίλο μου και ατζέντη μου, που με κράτησε συγκεντρωμένο και με πίστεψε από την πρώτη στιγμή. (Ευχαριστώ) όλους τους συμπαίκτες μου για τις διάφορες συζητήσεις, τα ανέκδοτα και τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε. (Ευχαριστώ) τον Ράφα Μπενίτεθ και τον Πάκο Αγεσταράν που με έμαθαν να δείχνω τον καλύτερο εαυτό μου.

(Ευχαριστώ) τον Λουίς Αραγονές, που με άφησε να ζήσω το όνειρό κάθε ποδοσφαιριστή, να εκπροσωπήσω την εθνική μου σε ένα Μουντιάλ. (Ευχαριστώ) όλους τους προπονητές μου από την ακαδημία και μετά που με καθοδήγησαν και πίστεψαν σε μένα.

(Ευχαριστώ) την Μπανταλόνα και την Σεντ Γκαμπριέλ που με έκαναν άνθρωπο, την Μπαρτσελόνα που μου άνοιξε την Πόρτα, τις Βαγιαδολίδ, Τενερίφη και Τολέδο που με άφησαν να καθιερωθώ στην πρώτη κατηγορία, την Ατλέτικο Μαδριτης που με έκανε να απολαύσω τη φωτιά του "Βιθέντε Καλντερόν", τη Ράσινγκ Σανταντέρ και τον Παναθηναϊκό για τις ωράιες εμπειρίες, την Πουέμπλα και την Πούμας για την ευκαιρία που μου έδωσαν να ζήσω σε μία χώρα με ζεστούς ανθρώπους παθιασμένους από το ποδόσφαιρο και τη Λίβερπουλ με την οποία πέρασα στην ιστορία του διεθνούς ποδοσφαίρου και γιατί αποτελώ μέλος της "κόκκινης οικογένειας".

Στον καθένα από αυτούς που ήταν μαζί μου σε όλη μου την καριέρα, με βοήθησαν και με στήριξαν σε κάθε στάδιο που έζησα, θα τους είμαι ευγνώμων παρόλο που δεν τους αναφέρω έναν έναν.

Και φυσικά ευχαριστώ τους οπαδούς, οι οποίοι με ακολουθούσαν αυτά τα χρόνια, πάντα με πάθος. Μου έδιναν κουράγιο και κίνητρο για να είμαι καλύτερος παιχνίδι με το παιχνίδι.

Σας ευχαριστώ που ήσασταν κομμάτι της ιστορίας της καριέρας μου και σας καλωσορίζω στην επόμενη σελίδα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή