Καταγγελία-ΣΟΚ δημοσιογράφου για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Ο θάνατος της...αξιοπρέπειας

Καταγγελία-ΣΟΚ δημοσιογράφου για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία
4'

«Μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις» και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτει η NEWSBOMB έρχονται ως απάντηση στα όσα ευαγγελίζεται ο υπουργός Υγείας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Η εικόνα που είναι τραβηγμένη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Εκεί νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες η μητέρα του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου, Γιώργου Τούλα, ο οποίος δημοσιεύει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς στο ΑΧΕΠΑ στον ιστότοπο parallaximag αλλά και στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook.

kataggelia

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Ο θάνατος της αξιοπρέπειας» και όπως γράφει ο δημοσιογράφος το κείμενο και την φωτογραφία τα αφιερώνει στον...Άδωνι και σε όλη την παρέα του.

«Οι ασθενείς κοιμούνται πάνω στους σομιέδες»

Η εικόνα είναι από το «μαξιλάρι» του κρεβατιού που κοιμάται η μητέρα του, «αν μπορεί να πει κάνεις μαξιλάρι αυτόν τον κίτρινο σωρό χωρίς μαξιλαροθήκη.

kre1

Στη θέση του στρώματος του κρεβατιού υπάρχει ένα φθαρμένο παλιό υπόστρωμα και ένα αφρολέξ μερικών εκατοστών. Επίσης φθαρμένο και άθλιο. Το σκηνικό συμπληρώνει μια τρύπια, λιωμένη κουβέρτα και ανάλογα σεντόνια.

kre2

«Η μητέρα μου όπως και οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι ξαπλώνουν σχεδόν πάνω στο σιδερένιο κρεβάτι. Αφού το στρώμα δεν είναι στην πραγματικότητα στρώμα», περιγράφει με λεπτομέρειες την άθλια κατάσταση όσων επέλεξαν – μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά – να νοσηλευτούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Όπως μάλιστα γράφει ο κ. Τούλας, προχθές, μετά από πέντε μέρες νοσηλείας ζήτησε από τις νοσοκόμες τουλάχιστον μια μαξιλαροθήκη. Η απάντηση που πήρε είναι χαρακτηριστική των όσων συμβαίνουν στα νοσοκομεία: «Μου απάντησαν πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει μαξιλαροθήκες εδώ και πολύ καιρό και αν θέλουμε μπορούμε να φέρουμε από το σπίτι μας!».

adwnissyn

Με τον τρόπο αυτό το δημόσιο σύστημα υγείας που οραματίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης εξευτελίζει την αξιοπρέπεια ανθρώπων που εργάστηκαν σε όλη τους τη ζωή και κατέβαλαν τις εισφορές τους προκειμένου να απολαμβάνουν όταν χρειαστεί τα αντισταθμιστικά οφέλη της ιατρικής περίθαλψης.

«Η μητέρα μου, όπως και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι εργάστηκε πολλά χρόνια στη ζωή της, πλήρωσε φόρους δεκαετίες, ασφαλιστικές εισφορές και ό,τι άλλο της ζήτησε αυτό το σάπιο κράτος για να μπορεί τουλάχιστον τη μια φορά που θα νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομειακό ίδρυμα, εν προκειμένω στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, να απολαύσει τουλάχιστον τα στοιχειώδη» αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ανεκδιήγητο των υπουργό Υγείας: «Ο ανεκδιήγητος υπουργός της Υγείας καυχιέται τις τελευταίες μέρες ότι κατάφερε να ελέγξει τη συνταγογράφηση. Να κάνει δηλαδή το αυτονόητο. Ό,τι έχουν κάνει οι πολιτισμένες χώρες εδώ και δεκαετίες. Όταν τον ρωτούν για την κατάσταση στα νοσοκομεία απαντά με το γέλιο του σαλού. Του τζόκερ».

Όπως πολύ εύστοχα γράφει ο κ. Τούλας προφανώς ο –κατά τα άλλα λαλίστατος – κύριος Γεωργιάδης «δεν έχει ξαπλώσει ποτέ σε παρόμοιο στρώμα, δεν έχει "απολαύσει" ποτέ τις υπηρεσίες... πεντάστερου που προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο στο παρελθόν θα έχει φαντάζομαι πάρει επιδοτήσεις για να χτιστεί παλάτι στη θέση του. Το πού πήγαν τα χρήματα των μαξιλαροθηκών και των στρωμάτων πιθανά δεν θα το αναζητήσει ποτέ κάνεις. Την ώρα του πόνου, βλέπεις, ο καθένας δεν ψάχνει για ευθύνες. Ψάχνει για παρηγοριά... Άλλωστε η αξιοπρέπεια σε αυτή τη χώρα πέθανε προ καιρού. Την εκτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες το μνημόνιο για το οποίο επιχαίρει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Σύμφωνοι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών οι πολίτες

Βαρνάβας: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη με φόντο τρομακτικές ελλείψεις

ATTIKON: 1η Νοέμβρη σταμάτησε ο σχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς

Η απαξίωση της Υγείας: Bγήκαν από το Δαφνί και πήραν τους δρόμους (vd)

Στερεύουν οικονομικά τα νοσοκομεία, χωρίς υλικά και θέρμανση

Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτή πατάτα» της υγείας

Οι λίστες της θανάσιμης αναμονής του ΕΣΥ

Π. Κουρουμπλής: Τα δώρα της κυβέρνησης στις πολυεθνικές

Προϋπολογισμός – μαχαιριά στην Υγεία

Βίντεο: Τα «άκουσε» ο υπουργός Υγείας από τους γιατρούς του Πειραιά

Α. Ξανθός: Εθνική Πολιτική για τα φάρμακα των πολιτών

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους την ασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τις περικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Χωρίς παιδιατρική κάλυψη η Θεσσαλία

ΣΟΚ - Πέθαναν από καρκίνο επειδή δεν είχαν χρήματα για τη θεραπεία

Θεοδοσιάδης: Κόβουν τα φάρμακά τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν

Μ. Βλασταράκος: Οι αριθμοί δεν έχουν αξία όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή