Το «έτος Στυλιανοπούλου», η «Ψιψίνα» της Αλίκης και η «Φουφούκα» της Καλουτά

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήθελε να αφήσει πίσω της ένα καλό όνομα και το άφησε... 
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Facebook
2'

Ο θάνατος «είναι μια διαδικασία που θα έρθει για όλους μας. Ό,τι ζει, πεθαίνει. Απλά θέλω να αφήσω πίσω μου ένα καλό όνομα και ο κόσμος να χαίρεται όταν βλέπει τις ταινίες που παίζω», έλεγε σε συνεντεύξεις της η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

Η αγαπημένη ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουνίου, σε ηλικία 91 ετών.

Το «έτος Στυλιανοπούλου»

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε γνωστή για τους δεύτερους κυρίως ρόλους της, και ειδικά για αυτούς όπου έπαιζε την επαρχιώτισσα και αγράμματη οικιακή βοηθό που έκανε γλωσσικά λάθη και προκαλούσε άφθονο γέλιο.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι, που όπως έλεγε η ίδια, αποτέλεσε μεγάλο σχολείο. Μάλιστα, το 1967 υπήρξε ιδιαίτερα πολυάσχολο για εκείνη και θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη συγκεκριμένη χρονιά!

Η φιλία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Στυλιανοπούλου είχε μιλήσει αρκετέ φορές στο παρελθόν για τη στενή φιλία που την έδενε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η «εθνική μας σταρ» ήταν η πρώτη που την έσπρωξε να βγει μπροστά ως πρωταγωνίστρια πλέον, ενώ όπως είχε πει η Στυλιανοπούλου, θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για τη ζωή της δίπλα στην Αλίκη.

Είχε αποκαλύψει επίσης ότι η Βουγιουκλάκη τη φώναζε «ψιψίνα» ακόμα και δημόσια, ενώ η Καλουτά συνήθιζε να την αποκαλεί «Φουφούκα». Η Στυλιανοπούλου πήγαινε κάθε βράδυ στο Ιατρικό Κέντρο όπου νοσηλευόταν η Αλίκη λίγο πριν πεθάνει. Ο θάνατος της σταρ ήταν ιδιαίτερα επίπονος για την καλή της φίλη Δέσποινα. Μια απώλεια που της κόστισε πολύ. Η Στυλιανοπούλου έλεγε ότι λίγο πριν πεθάνει της η Αλίκη της είχε πει «Ψιψίνα, θέλω να με πας στο Θεολόγο».


Διαβάστε επίσης

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η πιο διάσημη «αγράμματη υπηρέτρια» του ελληνικού κινηματογράφου

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Ποια ήταν η μεγάλη ηθοποιός

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή