Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «Αρκούδος», οι χειρόγραφες σημειώσεις και το «πάρε – δώσε» με τη Greek Mafia

Ο αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών προφυλακίσθηκε σήμερα (19/07).

Κύκλωμα εκβιαστών: Ο «Αρκούδος», οι χειρόγραφες σημειώσεις και το «πάρε – δώσε» με τη Greek Mafia
1'

Εννέα από τους συνολικά δεκατέσσερις κατηγορούμενους για συμμετοχή στο νέο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία, έχουν προφυλακισθεί μέχρι στιγμής. Ανάμεσα στους δύο ανθρώπους που είδαν σήμερα (19/07) τον δρόμο για τη φυλακή είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ο αποκαλούμενος «Αρκούδος».

Ο αρχηγός του κυκλώματος, με τα αρχικά Α.Γ. και ηλικίας 59 ετών, ήταν γνωστός στην «πιάτσα» με το ψευδώνυμο «Αρκούδος» και αποτελούσε το αφεντικό των εκβιαστών που δρούσαν κυρίως στην Ανατολική Αττική, ενώ είχε λόγο και σε άλλες περιοχές.

Κάθε ποσό που εισέπραττε, το σημείωσε σε ένα τετράδιο (αποκλειστικά πλάνα του STAR), το οποίο εντόπισαν άνδρες της ΕΛΑΣ στο σπίτι του. Αριστερά έγραφε τα ονόματα των μαγαζιών που εκβίαζε η ομάδα του και δεξιά, τα ποσά που έπαιρνε κάθε εβδομάδα (από 50€ έως 1.300€).

«Ο “Αρκούδος” μιλούσε με ισχυρά μέλη της Greek Mafia από όπου φαίνεται ότι έπαιρνε “παραγγελίες” τις οποίες μεταβίβαζε στο προσωπικό του κι αυτοί τις εκτελούσαν», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά

22:48ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Χανιά