Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα βασάνιζε τον αυτιστικό γιό της που πέθανε από ασιτία - Έκανε εμετό στη δίκη

ΗΠΑ: Παιδοκτόνος έκανε εμετό στη δίκη όταν της έδειξαν φωτογραφίες του γιου της που η ίδια άφησε να πεθάνει από ασιτία

Παιδοκτόνος έκανε εμετό στη δίκη
Παιδοκτόνος έκανε εμετό στη δίκη
2'

Αμερικανικό δικαστήριο έκρινε μια γυναίκα από το δυτικό Μίσιγκαν ένοχη για φόνο και κακοποίηση παιδιού επειδή άφησε τον αυτιστικό γιό της να πεθάνει από ασιτία. Ήταν 15 ετών τκαι ζύγιζε μόλις 31 κιλά.

Το δικαστήριο της κομητείας Muskegon Circuit Court συζήτησε λίγο περισσότερο από μία ώρα πριν καταδικάσει τη Σάντα Βαντερ Αρκ 44 ετών από το Norton Shores για τον θάνατο του Tίμοθι Φέργκιουσον στις 6 Ιουλίου του 2022.Η νεκροψία διαπίστωσε ότι ο έφηβος πέθανε από υποσιτισμό και υποθερμία, με τον ιατροδικαστή να κρίνει τον θάνατό του ως ανθρωποκτονία.

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο είπε ότι είχε κάνει ένα ζεστό μπάνιο στον 15χρονο γιό της, κάτι που ο μεγαλύτερος γιος της αντέκρουσε - λίγο πριν βρεθεί νεκρός μέσα σε μια ντουλάπα στην οποία τον είχε αναγκάσει να κοιμάται, τυλιγμένος μόνο με ένα μουσαμά.

Ο εισαγγελέας Mατ Ρόμπερτς, ο οποίος ανέκρινε την παιδοκτόνο τής έδειξε φωτογραφίες του γιου της λίγο πριν πεθάνει. «Έτσι έμοιαζε όταν τον βάλατε στην μπανιέρα;» την ρώτησε, δείχνοντάς της αρκετές φωτογραφίες από το μελανιασμένο και αποστεωμένο σώμα του γιου της.

Ο ίδιος υποστήριξε οτι βασάνιζε τον γιο της ταΐζοντάς τον καυτερή σάλτσα, αναγκάζοντάς τον να κάνει λουτρά πάγου, στερώντας του τον ύπνο και κλειδώνοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια τροφίμων. «Τον σκότωσε. Τον ανάγκασε να πεθάνει από ασιτία», είπε ο Ρόμπερτς.

Μόλις είδε τις φωτογραφίες έσκυψε πίσω από το εδώλιο και έκανε εμετό. «Λυπάμαι», αρχίζει να λέει και στη συνέχεια ξέσπασε σε λυγμούς. Ο δικαστής στη συνέχεια αναγκάστηκε να εκκενώσει την αίθουσα. Αντιμετωπίζει υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη όταν καταδικαστεί στις 29 Ιανουαρίου.

Ο δικηγόρος της Βάντερ Άρκ, Φρεντ Τζόνσον, υποστήριξε ότι η πελάτης του δεν κατάλαβε το κακό που προκάλεσε στον γιο της και δεν ήξερε ότι πέθαινε από την πείνα. Ο Τίμοθι Φέργκιουσον είχε νοητική υστέρηση και δεχόταν εκπαίδευση στο σπίτι, είπαν οι εισαγγελείς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή