Νοσηλεύεται ο φυγόδικος μουλάς Ομάρ στο Πακιστάν

Ο φυγόδικος αρχηγός των αφγανών Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, φέρεται να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή...

1'

Ο φυγόδικος αρχηγός των αφγανών Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, φέρεται να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή και να νοσηλεύθηκε στο Καράτσι, με τη βοήθεια που του προσέφεραν οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα ‘Washington Post’.

Ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν, ο οποίος διέφυγε μετά την πτώση του καθεστώτος το φθινόπωρο του 2001, φέρεται να υπέστη καρδιακή προσβολή στις 7 Ιανουαρίου. Για λίγες ημέρες νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της παράκτιας πόλης Καράτσι, ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιαγγειακής πρόθεσης ‘στεντ’, τονίζει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη πληροφορίες ενός ιδιωτικού οργανισμού πληροφοριών.

«Έπειτα από μετεγχειρητικές φροντίδες τριών-τεσσάρων ημερών, παραδόθηκε στην ISI (Υπηρεσία Αντικατασκοπίας του πακιστανικού στρατού)» και πλέον αναρρώνει σε «ξενώνα» της στο Καράτσι, τονίζουν οι πληροφορίες του οργανισμού.

Μολονότι το Πακιστάν, επισήμως, είναι σύμμαχος της διεθνούς συμμαχίας στο Αφγανιστάν, η ISI συχνά είναι ύποπτη ότι διευκολύνει κρυφά τους Ταλιμπάν.

Ο πρεσβευτής του Πακιστάν στις ΗΠΑ Χουσάιν Κακάνι διέψευσε στην αμερικανική εφημερίδα την πηγή αυτού του δημοσιεύματος, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες «στερούμενες κάθε βασιμότητας».

Ο ιδιωτικός οργανισμός που έδωσε τις πληροφορίες με το όνομα ‘Eclipse’ διευθύνεται από αμερικανούς πρώην στρατιωτικούς, στελέχη της CIA και τουState Department, τονίζει η ‘Washington Post’, σύμφωνα με την οποία ο όμιλος αυτός χαίρει της υποστήριξης του Πενταγώνου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή