Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ

Αφού εντυπωσίασε με το υποκριτικό του ταλέντο κοινό και κριτικούς στην εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Sherlock» του BBC One, αλλά και για τον ρόλο του στην ταινία κατασκοπείας «Κι O Κλήρος Έπεσε Στον Σμάιλι», ο ταλαντούχος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αναμένεται να εντυπωσιάσει και ως Τζούλιαν Ασάνζ.

Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του Τζούλιαν Ασάνζ
1'

Τα γυρίσματα της ταινίας «The Fifth Estate» από την DreamWorks Studios έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρώτη φωτογραφία από το σετ με τον Κάμπερμπατς να φέρει τα μακριά λευκά μαλλιά του Ασάντζ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο σκηνοθέτης Μπιλ Κόντον δήλωσε πως «μπορεί να περάσουν δεκαετίες μέχρι να καταλάβουμε τον πραγματικό αντίκτυπο που έχουν τα Wikileaks και πώς έφεραν την επανάσταση στην διάδοση πληροφοριών». Τόνισε μάλιστα πως «αυτή η ταινία δεν σκοπεύει να ασκήσει κριτική. Θέλουμε μόνο να εξευρενήσουμε την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις της διαφάνειας στην εποχή της πληροφορίας και ελπίζουμε να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις γύρω από τα WikiLeaks».

Την ίδια ώρα ο Αυστραλός ακτιβιστής που έγινε γνωστός πριν μερικά χρόνια χάρη στα περίφημα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα, βρίσκεται ακόμα στην πρεσβεία του Εκουαδόρ από όπου ζήτησε άσυλο, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία οπού διώκεται με τις κατηγορίες βιασμού και κακοποίησης δύο γυναικών.

Σήμερα δε, αναμένεται να μιλήσει μέσω βίντεο-κλήσης στην Ένωση της Οξφόρδης κατά τη διάρκεια απονομής βραβείων, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από όσους επιθυμούν την έκδοσή του στη Σουηδία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή