Κριτική της Αμνηστίας στην Ιταλία για τη Λαμπεντούζα

Με «ανθρώπινο τσουνάμι» παρομοίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός...
1'

Με «ανθρώπινο τσουνάμι» παρομοίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι το αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα από τη Βόρειο Αφρική.

«Είμαι αισιόδοξος ότι την Δευτέρα, η συνάντηση με τις αρχές της Τυνησίας, θα φέρει σίγουρα θετικά αποτελέσματα. Υπάρχει, άλλωστε, ένα σχέδιο για ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ, που να μπορεί να βοηθήσει τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, που διάλεξαν την μετάβαση προς την Δημοκρατία», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στο τέλος της ειδικής συνεδρίασης του κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση των συνεχών αφίξεων λαθρομεταναστών.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να στηθούν καταυλισμοί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να φιλοξενήσουν του βορειοαφρικανούς που βρίσκονται ακόμη στη Λαμπεντούζα, συνολικής χωρητικότητας επτά χιλιάδων ατόμων.

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία άσκησε σήμερα κριτική στην κυβέρνηση της Ρώμης για το χειρισμό της στο κύμα μεταναστών που έφτασε στη Λαμπεντούζα και τις δυσμενείς συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους καταυλισμούς.

«Η κρίση δημιουργήθηκε από την αποτυχία της ιταλικής κυβέρνησης να ανταποκριθεί στην κατάσταση στην Λαμπεντούζα», δήλωσε η Σάρλοτ Φίλιπς, μία εκπρόσωπος του προγράμματος της Αμνηστίας για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή