Χρειάζονται και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε

Σε γραπτή δήλωση, που διένειμε μετά τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρει…
1'

«Οι δύο υπουργοί (Οικονομικών) συμφώνησαν πως τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν (ένα σχέδιο λιτότητας που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή) πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σύντομα σε υγιή οικονομική κατάσταση».

Τα παραπάνω ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης και ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, σε τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρεται ότι οι δύο υπουργοί, κατά τη διάρκεια κοινού δείπνου στο Βερολίνο, εκτίμησαν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας πρέπει να υποστηριχθεί ακόμη περισσότερο, εάν η χώρα επιθυμεί να ανακτήσει ισορροπημένο προϋπολογισμό.

Μάλιστα, στη γραπτή δήλωση του κ. Σόιμπλε, επισημαίνονται, σχετικά, τα εξής: «Πέρα από τη εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, πρέπει να παρθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με ισχυρότερο ιδιωτικό τομέα και με ιδιωτικές επενδύσεις, που θα οδηγήσουν σε επιτυχή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή