Ευ. Βενιζέλος:Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα

Διαψεύδει τα περί «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος

Ευ. Βενιζέλος:Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα
2'

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διαψεύδοντας την ύπαρξη προβλημάτων ή ρήξεων στις συζητήσεις με την Τρόικα.

Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για προγραμματισμένη δεκαήμερη αναβολή στις διαπραγματεύσεις ενώ επανέλαβε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένουν οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές.

«Όπως προβλεπόταν εξ αρχής ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων έκλεισε και σ ΄ ένα δεκαήμερο θα ξεκινήσει ο επόμενος», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο λήψης νέων εισπρακτικών μέτρων.

Υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η ανάσχεση της βαθύτερης ύφεσης.

Εξάλλου αναγνώρισε, πως η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2012, ενώ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αλλαγές στο δημόσιο με την κατάργηση ή συγχώνευση φορέων. Πάντως διέψευσε ότι, η Τρόικα ζήτησε απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Χρειάζεται συστράτευση, υπομονή και ελπίδα και αισιοδοξία για να βγούμε από το μάτι του κυκλώνα, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Ο Βενιζέλος βάζει στην «εφεδρεία» όλο το δημόσιο

Κατά τα άλλα προανήγγειλε επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε ολόκληρο το δημόσιο.

Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όπως τόνισε, θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή εργασιακής εφεδρείας» και ήδη έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο σε όλα τα υπουργεία για να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατόν, το πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, θα πρόκειται για τους εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ και μικρά ΝΠΔΔ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ανέχεται κάποιος να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο σε φορείς που δεν καταργούνται.

Πρόσθεσε δε, ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορούν να ενταχθούν επιπλέον φορείς στον θεσμό της «εργασιακής εφεδρείας», πέραν αυτών που αναφέρει ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου.

Τρόικα: Ξαναγράψτε τον προϋπολογισμό!

Από την αρχή ξαναγράφεται ο προϋπολογισμός του 2012, όπως επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση, που εξέδωσε η Τρόικα, οι επικεφαλής της οποίας αναχώρησαν από την Αθήνα.

Ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις αναγκάζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα και να προωθήσει αποφασιστικότερα τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Στην ανακοίνωσή της η Τρόικα, αναφέρει πως θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου και στο διάστημα αυτό οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να ολοκληρώσουν τεχνικές εργασίες που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με τον προϋπολογισμό του 2012 και την προώθηση της ανάπτυξης μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε επίσης: «Θρίλερ» με την εκταμίευση της 6ης δόσης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή