ΠΑΣΟΚ - Κανελλάκης: «Έχω 5.000 υπογραφές, αλλά δεν τις καταθέτω λόγω προσωπικών δεδομένων»

Έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές.

ΠΑΣΟΚ - Κανελλάκης: «Έχω 5.000 υπογραφές, αλλά δεν τις καταθέτω λόγω προσωπικών δεδομένων»

Ο Γιάννης Κανελλάκης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

INTIME NEWS
5'

Ο Γιάννης Καννελάκης, ένας εκ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ότι έχει μαζέψει 5.000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του, όμως δεν θα τις καταθέσει, λόγω προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Καννελάκης ζητά από την Επιτροπή Δεοντολογίας να του δοθεί η ευκαιρία να κριθεί από τον λαό, χωρίς την κατάθεση των υπογραφών, στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η επιστολή που έστειλε ο Γιάννης Κανελλάκης στην Επιτροπή Δεοντολογία


«Αγαπητή συντρόφισσα, κ. Νανά Βρυώνη, πρόεδρε της Επιτροπής Δεοντολογίας του Πασόκ και αγαπητοί σύντροφοι, μέλη της Επιτροπής! Για δεκαετίες υπηρετώ με συνέπεια, πίστη και αφοσίωση το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, που ίδρυσε Σοσιαλιστικά, Δημοκρατικά, και με την λαϊκή συμμετοχή, ο αείμνηστος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου! Για δεκαετίες συμμετέχω στους αγώνες του Πασόκ για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και σοσιαλιστικό μετασχηματισμό!

Χωρίς κανέναν σφετερισμό και προσωπικά οφέλη στεκόμουν και στέκομαι πάντα αρωγός σε όλους τους αγώνες για να καταφέρουμε να οδηγήσουμε και πάλι το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα στην εξουσία, για την ευημερία και την ασφάλεια του λαού και της χώρας, που η Δεξιά τα έχει γκρεμίσει όλα! Με πυξίδα τις αρχές και αξίες του αείμνηστου ηγέτη και Ιδρυτή Ανδρέα, είμαι εδώ πάντα παρών στον αγώνα για την ενότητα της παράταξης και την πορεία της στην διακυβέρνηση της χώρας! Όπως ήμουν παρών και όταν κλήθηκα από το κόμμα και έθεσα υποψηφιότητα τρεις φορές σε εθνικές εκλογές για την στήριξη του Πασόκ και μάλιστα σε εποχές που το κίνημα δοκιμαζόταν σκληρά!

Μετά από την προτροπή και διαβουλεύσεις με συντρόφους, συντρόφισσες, παλιά στελέχη του Πασόκ, πρώην υπουργούς, βουλευτές και άλλους που υπηρετούν τις αρχές και αξίες του ηγέτη και ιδρυτή Ανδρέα, ανακοίνωσα την συμμετοχή μου ως υποψήφιος πρόεδρος στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές στις 6 Οκτωβρίου του 2024, για την ανάδειξη Προέδρου! Από την αρχή του προεκλογικού μου αγώνα μέχρι σήμερα αγαπητή συντρόφισσα πρόεδρε της Επιτροπής Δεοντολογίας και μετά από συσκέψεις συντρόφων αγωνιστών της Δημοκρατίας και του Πασόκ διαφοροποιηθήκαμε και διαφωνήσαμε δημόσια για την ισχύ του αντιδημοκρατικού αντιδιελογικού και αντισοσιαλιστικού άρθρου του καταστατικού που προβλέπει την συγκέντρωση 5.000 χιλιάδων υπογραφών για να ανακηρυχθεί κάποιος σύντροφος ή συντρόφισσα ως υποψήφιος πρόεδρος στις εσωκομματικές εκλογές! Εξάλλου, όπως γνωρίζετε και άλλες υποψηφιότητες για την προεδρία του Πασόκ αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την νομιμοποίηση της υποψηφιότητάς τους σύμφωνα με το καταστατικό!!

Προσωπικά αξιότιμη κυρία πρόεδρε, δεσμεύτηκα και υπήρχε πλήρης ομοφωνία από εκατοντάδες συντρόφους και συντρόφισσες ότι δεν θα κάνω χρήση των 5.000 χιλιάδων υπογραφών που έχω συλλέξει για να πάρω την έγκριση για την υποψηφιότητά μου ως πρόεδρος του Πασόκ, για λόγους δεοντολογίας και με σεβασμό στις αρχές και αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος! Κι’ αυτό γίνεται για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των συντρόφων αλλά και την διαφύλαξη της παραβίασης του απορρήτου των εκλογών όπως νομικοί και μέλη του Πασόκ αποφάνθηκαν! Σας κάνω γνωστό, κυρία πρόεδρε, ότι το υλικό των υπογραφών, αν χρειαστεί, είναι στην διάθεση του προέδρου κόμματος και όπου αλλού εσείς κρίνεται για λόγους διασφάλισης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μελών που συμμετέχουν στις υπογραφές όπως ήδη μου ζήτησαν και όπως το απόρρητο της συλλογής των υπογραφών προβλέπεται από το καταστατικό!

Κατόπιν τούτων, αγαπητή συντρόφισσα πρόεδρε της Επιτροπής Δεοντολογίας και αγαπητοί σύντροφοι, μέλη του κομματικού αυτού οργάνου θα σας ζητούσα να μην ληφθεί ως μοναδικό κριτήριο η συλλογή υπογραφών στην συμμετοχή μου στην διαδικασία για την εκλογή του προέδρου του Πασόκ! Ελπίζω να μην μου αφαιρεθεί το δημοκρατικό και κομματικό δικαίωμα να συνεχίσω τον προεκλογικό μου αγώνα ως υποψήφιος πρόεδρος του Πασόκ για την ανάδειξη νέου πρόεδρου με αφορμή ενός αντιδιελογικού, αντιδημοκρατικού και αναχρονιστικού άρθρου του καταστατικού! Η Δημοκρατία, οι αρχές, η κουλτούρα, ο πολιτισμός, η ελευθερία, και πολλές αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, σας δίνουν όλα τα περιθώρια να δεχτείτε την πρόταση μου αυτή, δεδομένου ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ουδέποτε υιοθέτησαν παρόμοιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες για την υποψηφιότητα συντρόφου σε εσωκομματικές εκλογές και την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος! Το αντίθετο, ο Ιδρυτής του Πασόκ πίστευε στις αρχές της λαϊκής βούλησης και συμμετοχής στους αγώνες του Πασόκ για λαϊκή κυριαρχία! Έτσι θεμελίωσε και το δόγμα: Το Πασόκ ιδρύθηκε από τον λαό για τον λαό και ο λαός εκλέγει τους αντιπροσώπους του και τον αρχηγό του, που ελεύθερα εκδηλώνουν την υποψηφιότητά τους και ζητούν την ψήφο των πολιτών!

Ζητώ, λοιπόν, από την Επιτροπή σας να μου δοθεί η ευκαιρία να με κρίνει ο λαός στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτώβρη. Σας ευχαριστώ θερμά για την κατανόησή σας και την συνεργασία μας!».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή