«Νέος Παπακωνσταντίνου» ο Ραγκούσης για την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Αυξάνεται η δυσφορία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τον Γ. Ραγκούση. Συνολικά 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεση σύγκλιση διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών...
Αυξάνεται η δυσφορία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τον Γ. Ραγκούση. Συνολικά 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν άμεση σύγκλιση διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου «να υπάρξει ενημέρωση για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις του υπουργείου όσον αφορά στο ζήτημα των ταξί με δεδομένο όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτές συνέπειες».
Οι βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή είναι οι εξής :
Τόνια Αντωνίου, Νίκος Σαλαγιάννης, Νάσος Αλευράς, Χρύσα Αράπογλου, Κώστας Καρτάλης, Σοφία Γιαννακά, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Γιάννης Βούρος, Βασίλης Γερανίδης, Μιχάλης Τζελέπης, Σούλα Μερεντίτη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θωμάς Ρομπόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Μιχάλης Κατρίνης, Δημήτρης Καρύδης, Ευά Καϊλη, Βασίλης Γιουματζίδης, Θανάσης Παπαδόπουλος, Ολγα Ρενταρή – Τέντε.
Πάντως, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί κατά του κ. Ραγκούση έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που υπήρχε κατά του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Οικονομίας ενώ αρκετοί σημειώνουν με νόημα πως η πλειοψηφία των βουλευτών που υπογράφουν το αίτημα για άμεση σύγκλιση ΚΤΕ ανήκουν στο «βενιζελικό» στρατόπεδο.
Από την άλλη το κυβερνητικό επιτελείο στην Βουλή αναφέρει ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση για συνεδρίαση του ΚΤΕ μεταφορών την ερχόμενη εβδομάδα μετά από σχετική επικοινωνία που είχε ο κ. Ραγκούσης με τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Εξαρχο ενώ συμπληρώνουν ότι την απόφαση των γνώριζαν αρκετοί εκ των 21 βουλευτών που υπογράφουν το αίτημα.
Όμως, η κυβερνητική κάλυψη στον υπουργό Μεταφορών δεν φαίνεται να σταματά τα εσωκομματικά πυρά. Συγκεκριμένα, από το βήμα της ολομέλεια της βουλής η κ. Ελένη Τσιαούση ανέφερε πως «Φαινόμενα βίας που ντροπιάζουν την Ελλάδα διχάζουν την κοινωνία, και εμείς τι κάνουμε εδώ μέσα; Εργαζόμενος είναι και ο συμμαθητής μου ο Κώστας που δουλεύει μέρα νύχτα το ταξί, τι απάντηση μπορούμε να δώσουμε γιατί λέμε όχι σε ένα σχέδιο που είχε τη συναίνεση όλων μας; Τι άλλαξε; πότε θα μας εξηγήσει ο υπουργός τι άλλαξε; Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Κάποιοι αυτοκτονούν σκοτώνοντας τον τουρισμό και εμείς που ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τέτοιες συμπεριφορές, οι ταξιτζήδες βιώνουν πιο έντονα τη κρίση από άλλους, δώστε λύση, δεν αντέχουμε να απολογούμαστε για τέτοια θέματα και δεν έχουμε την στοιχειώδη ενημέρωση για να εκφράσουμε την άποψη μας που είναι κάθετα αντίθετη με την πλήρη απελευθέρωση χωρίς κανόνες».
Στο ίδιο μήκος και ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου που είπε «Η ανάγκη για άμεσο και ουσιαστικό διάλογο είναι επιτακτική. Το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του, προκειμένου να τοποθετηθούμε όλοι. Η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορρύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον. Κάνω έκκληση στον αρμόδιο υπουργό και τους εκπροσώπους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ουσιαστικό κι ειλικρινή διάλογο που θα εκτονώσει την κατάσταση». Ο κ. Αντρέας Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε πως «Αυτή η ομηρία και η αναρχία πρέπει να τελειώσει, να δώσουμε εδώ και τώρα λύση προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της χώρας, όταν αλλάζει ο υπουργός δεν αλλάζει και η κυβέρνηση, πρέπει να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια» ενώ η κ. Μαρία Μίχου είπε ότι ότι πρέπει να δοθεί ουσιαστική και όχι οριζόντια λύση.