Ποιο είναι το πιο γρήγορο roadster στον κόσμο;

Εδώ και περίπου μία δεκαετία ο τίτλος του ταχύτερου «ανοιχτού» μοντέλου ανήκει στο ίδιο αυτοκίνητο.

Newsbomb

1'

Του Γιάννη Σκουφή

Την Bugatti τη γνωρίζετε όλοι. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζετε είναι πως η γαλλική εταιρία δεν ενδιαφέρεται πλέον και τόσο για το ρεκόρ ταχύτητας και για αυτό η Chiron δεν είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο που υπάρχει. Αυτό είναι το Jesko Absolut της σουηδικής Koenigsegg, το οποίο κατάφερε να φτάσει τα 483 χλμ./ώρα.

Ωστόσο, η Bugatti συνεχίζει να κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ: Αυτό του πιο γρήγορου «ανοιχτού» αυτοκινήτου που στην περίπτωση ενός σπορ διθέσιου μοντέλου είναι γνωστά ως roadster. Συγκεκριμένα, η ανοιχτή εκδοχή της Veyron Grand Sport Vitesse παραμένει το ταχύτερο roadster παραγωγής στον κόσμο.

Στα γαλλικά Vitesse σημαίνει ταχύτητα και αυτός ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης που παρουσιάστηκε το 2011 στη Γενεύη και που ξεχώριζε από την αφαιρούμενη οροφή της. Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse κατασκευάστηκε μόλις 92 φορές με την παραγωγή της απλής Super Sport να περιορίζεται 48.

Την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της η Vitesse (για την περίσταση ο W16 είχε ανέβει από τους 1.001 στους 1.200 ίππους) κατάφερε να φτάσει τα 408,84 χλμ./ώρα. Αυτή η επίδοση αυτόματα χάρισε στην roadster εκδοχή της Veyron τον τίτλο του ανοιχτού αυτοκινήτου παραγωγής που έχει πετύχει την υψηλότερη τελική ταχύτητα. Ένα ρεκόρ που κρατά μέχρι και τις μέρες μας…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή