Κίνα: Βρήκαν θετικό κρούσμα και... κλείδωσαν μαθητές σε δημοτικό για ώρες

Ώρες αγωνίας έζησαν δεκάδες γονείς σε δημοτικό σχολείο στην Κίνα που έβαλε ξαφνικά λουκέτο, μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού. Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών κλειδώθηκαν στο σχολείο μέχρι τα μεσάνυχτα, με τους γονείς τους να μην έχουν ιδέα για την τύχη τους

Μαθητές στην Κίνα
Μαθητές στην Κίνα
AP
2'

Δεκάδες μαθητές κλειδώθηκαν μέσα σε ένα κινεζικό δημοτικό σχολείο για ώρες, μετά το λουκέτο που μπήκε όταν ένα μέλος του προσωπικού βρέθηκε θετικό στην Covid-19.

Μια μεγάλη ομάδα γονέων συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο, περιμένοντας με αγωνία νέα που δεν ήρθαν παρά...τα μεσάνυχτα.

Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και κλήθηκαν να περιμένουν στο σχολείο όλη τη νύχτα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματά τους. Οι μαθητές πιστεύεται ότι ήταν μεταξύ επτά και δώδεκα ετών.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Jimu News, ο διευθυντής του σχολείου τελικά εμφανίστηκε γύρω στις 23:30 τοπική ώρα και είπε στους γονείς που περίμεναν ότι ορισμένα παιδιά θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα.

Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να μαζέψουν ρούχα για τα παιδιά, τα οποία θα έπρεπε να περάσουν τη νύχτα στο σχολείο. Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν την επόμενη μέρα όταν θα βγουν τα αποτελέσματα.

Δεν είναι σαφές πόσοι μαθητές επηρεάστηκαν από όλη αυτή την περιπέτεια, αλλά ένα ρεπορτάζ ειδήσεων από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι 35 μαθητές οδηγήθηκαν τελικά σε καραντίνα.

Όλοι οι δάσκαλοι, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοιό. Το σχολείο έχει κλείσει προσωρινά.

Η Κίνα εφαρμόζει μια αυστηρή πολιτική για την Covid-19 από την έναρξη της επιδημίας, σχεδόν πριν από δύο χρόνια - και δεν δείχνει σημάδια αλλαγής στην πολιτική της.

Η στρατηγική της, η οποία περιλαμβάνει αυστηρά lockdown και κλείσιμο των συνόρων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με πολλές δυτικές χώρες - ακόμα και χώρες στην Ασία που αρχίζουν σιγά-σιγά να ανοίγουν.

Άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νότια Κορέα και η Σιγκαπούρη αρχικά στόχευαν να εξαλείψουν πλήρως τις λοιμώξεις, αλλά έκτοτε στράφηκαν σε μια πολιτική που αποδέχεται τον ιό ως ενδημικό. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας αμφισβήτησαν πόσο καιρό μπορεί η Κίνα να συνεχίσει την αυστηρή πολιτική της.

Η Κίνα είχε προηγουμένως παραδεχτεί ότι ο ιός παραμένει η «μεγαλύτερη πρόκληση» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που πρόκειται να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θηρίο: Η συγκλονιστική ανάρτηση – απάντηση στον Τάσο Ξιαρχό (pics)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή