Γερμανία: Παραιτήθηκε υπό το βάρος καταγγελιών η πρόεδρος του ARD 

Την παραίτησή της από την προεδρία του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η διευθύντρια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Βερολίνου - Βρανδεμβούργου RBB, η Πατρίσια Σλέσινγκερ, υπό το βάρος καταγγελιών για νεποτισμό και διαφθορά και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ανεξάρτητη έρευνα.

Γερμανία: Παραιτήθηκε υπό το βάρος καταγγελιών η πρόεδρος του ARD 
dpa
1'

Οι καταγγελίες αφορούν μεταξύ άλλων ιδιωτικά δείπνα που χρεώνονταν ως επαγγελματικά, χρήση εταιρικού αυτοκινήτου αξίας 145.000 ευρώ με εξοπλισμό όπως μασάζ στα καθίσματα, αλλά και η προνομιακή μεταχείριση του συζύγου της κυρίας Σλέσινγκερ σε υπόθεση ανάθεσης κατασκευαστικού έργου του RBB. Επιπλέον, κριτική προκάλεσε η αύξηση των αποδοχών της διευθύντριας του RBB στα 300.000 ευρώ.

Την προεδρία του ARD αναλαμβάνει για 1+1 έτος ο επικεφαλής κάποιας από τις εταιρίες που ανήκουν στο πρώτο κανάλι, όπως το RBB. Μετά την παραίτηση της κυρίας Σλέσινγκερ, την προεδρία έως το τέλος του έτους αναλαμβάνει ο διευθυντής της Δυτικογερμανικής Υπηρεσίας Εκπομπών (WDR), ο Τομ Μπούροφ. Στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Βρέμη θα επιλεγεί ο επόμενος πρόεδρος. Το ενδιαφέρον της για τη θέση έχει εκφράσει ήδη η Ραδιοτηλεόραση Νότιας Γερμανίας (SWR).

Οι καταγγελίες σε βάρος της κυρίας Σλέσινγκερ ερευνώνται στο μεταξύ από δικηγορική εταιρία, η οποία θα παρουσιάσει σε λίγες εβδομάδες το πόρισμά της.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή