Μακελειό στο Μεξικό με 19 νεκρούς σε συγκρούσεις εμπόρων ναρκωτικών

Μεξικό: Αφού ειδοποιήθηκαν το Σάββατο για την παρουσία πτωμάτων σε αγροτικό δρόμο, οι δυνάμεις της τάξης ανακάλυψαν τους δολοφονημένους μέσα σ' ένα φορτηγό εμπορευμάτων
Μακελειό στο Μεξικό με 19 νεκρούς σε συγκρούσεις εμπόρων ναρκωτικών
2'

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μεξικό, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες της Γουατεμάλας, σε σύγκρουση μεταξύ δύο καρτέλ των ναρκωτικών στη νότια πολιτεία Τσιάπας, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το υπουργείο Ασφαλείας.

Μέσα σ' ένα φορτηγό με εμπορεύματα, «14 άνδρες βρέθηκαν δολοφονημένοι με πυροβόλο όπλο, δύο άλλοι μέσα στην καμπίνα, δύο στο δρόμο και ένας άλλος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων», διευκρινίσθηκε στην ανακοίνωση. Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί είναι 20.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Λα Κονκόρντια, μερικές ώρες δρόμο από τα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως πρόκειται για μια «σύγκρουση» ανάμεσα στο καρτέλ της Σιναλόα, ένα από τα ισχυρότερα της χώρας, και μια αντίπαλη παράταξη που φέρει την ονομασία «καρτέλ της Τσιάπας και της Γουατεμάλας».

Οι αρχές υπογραμμίζουν πως οι δύο εγκληματικές οργανώσεις «διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της μεθοριακής ζώνης» και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον τέσσερα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν έφεραν ταυτότητες που εκδίδονται από την κυβέρνηση της Γουατεμάλας».

Αφού ειδοποιήθηκαν το Σάββατο για την παρουσία πτωμάτων σε αγροτικό δρόμο, οι δυνάμεις της τάξης ανακάλυψαν τους δολοφονημένους μέσα σ' ένα φορτηγό εμπορευμάτων, διευκρίνισαν.

Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις προσώπων που συνδέονται «με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τη διακίνηση ανθρώπων και το λαθρεμπόριο όπλων» στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν αυτά τα γεγονότα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το περασμένο σαββατοκύριακο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διέταξε την ανάπτυξη 1.200 στρατιωτών για να ενισχυθεί η ασφάλεια κατά μήκος των συνόρων με τη Γουατεμάλα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή