Ανησυχία της Ε.Ε. για την απαγωγή τεσσάρων ακτιβιστών στη Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα τη βαθιά της ανησυχία για την τύχη τεσσάρων σημαντικών ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, τρεις εβδομάδες μετά την απαγωγή τους από αγνώστους κοντά στη Δαμασκό.

Ανησυχία της Ε.Ε. για την απαγωγή τεσσάρων ακτιβιστών στη Συρία
1'

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον «ανησυχεί ιδιαίτερα» λόγω της απουσίας πληροφοριών «για την τύχη της ακτιβίστριας Ράζαν Ζεϊτούνεχ και των τριών συνεργατών της, των Ουάελ Χαμάντα, Σαμίρα Χαλίλ και Νάζεμ αλ Χαμάντι, που απήχθησαν στα περίχωρα της Δαμασκού από αγνώστους στις 10 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.
Η δικηγόρος Ράζαν Ζεϊτούνεχ είναι μια από τις μορφές της συριακής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και εφέτος τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ μαζί με άλλους ακτιβιστές της «αραβικής άνοιξης».

"Είναι απαραίτητο, όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα προσέγγισης των ανθρώπων που ευθύνονται για την απαγωγή τους, να βοηθήσουν για την απελευθέρωσή τους με κάθε μέσο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Άστον.

Οι τέσσερις ακτιβιστές απήχθησαν σε ένα τομέα που ελέγχουν οι αντάρτες, αλλά πολιορκείται από τα στρατεύματα του καθεστώτος.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή