Η σύναξις των οικονομολόγων, οι ΕΠΕ και τα επιμελητήρια

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η σύναξις των οικονομολόγων, οι ΕΠΕ και τα επιμελητήρια
3'

Η σύναξις των οικονομολόγων

Μια συζήτηση για τη μικροοικονομία και την γεωπολιτική που αναμένεται πως θα συγκεντρώσει μεγάλη συμμετοχή θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου στην οδό Πεσμαζόγλου. Βλέπετε σε αυτή θα μιλήσουν κάποιοι εκ των πλέον διάσημων τραπεζικών αναλυτών διεθνώς, ήτοι ο Θέμος Φιωτάκης, Global Head Macro Strategy FX & EM στην Barclays, ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, Managing Director Global Head G10 FX Strategy στην Bank of Americaη και ο Γιώργος Σαραβέλος, Global Head of FX Research, Managing Director στην Deutsche Bank. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο CEO του Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, στον οποίο ανήκει και η ιδέα της διοργάνωσης. Είμαστε σίγουροι πως η συζήτηση θα βγάλει ειδήσεις και θα δώσει πολλές πληροφορίες ειδικά σε όσους επενδύουν στο χώρο του συναλλάγματος. Η μοναδική μας ένσταση σχετίζεται με την ονομασία της εκδήλωσης. Το «πληθωρικό» 2023 ATHEX FX OUTLOOK FORUM δεν παραπέμπει σε διοργάνωση της 1 ώρας που αποτελείται από ένα πάνελ. Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…

Απεμπλοκή από ΕΠΕ

Μια διάταξη που μπορεί να λειτουργήσει ως «όχημα απεμπλοκής» πολλών εταίρων Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης από τις νομικές αυτές οντότητες έχει συμπεριληφθεί σε υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα εξόδου εταίρου από Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, όταν η διάρκεια της εταιρείας τρέπεται σε αόριστη, κατόπιν της λήξης του χρόνου διάρκειας που προβλεπόταν στο καταστατικό της εταιρείας και οι εταίροι δεν έχουν συμφωνήσει στη λύση της. Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου μεμονωμένοι εταίροι που δεν επιθυμούν την παραμονή τους στην ΕΠΕ να μπορούν να αποχωρήσουν από αυτήν. Η δυνατότητα αυτή περιορίζεται χρονικά στους τρεις μήνες από τη στιγμή που καθίσταται αόριστη η διάρκεια της ΕΠΕ, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το σχετικό δικαίωμα δεν θα ασκείται καταχρηστικά. Το ερώτημα είναι τί θα γίνεται με το εταιρικό μερίδιο του εταίρου που αποχωρεί. Αυτό θα εξαγοράζεται από πρόσωπο που υποδεικνύει η εταιρεία, είτε στην αξία που συμφωνείται μεταξύ του αποχωρούντος εταίρου και της εταιρείας, είτε στην «πραγματική του αξία». Πως θα καθορίζεται η πραγματική αξία; Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου στα πλαίσια ασφαλιστικών μέτρων.

«Ήταν δίκαιο γίνεται πράξη»

Ένα πάγιο πρόβλημα των μελών των επιμελητηρίων είναι πως καλούνται να ταξιδεύουν συχνά σε εκπροσωπήσει τους φορέα τους. Ωστόσο, όσο και εάν ακούγεται παράδοξο, σε πολλές περιπτώσεις ο νόμος δεν επιτρέπει στα επιμελητήρια να καλύπτουν από τον προϋπολογισμό τους τα έξοδα παραστάσεως των μελών τους. Το υπουργείο Ανάπτυξης αντιλαμβανόμενο το δίκαιο των αιτημάτων των επιμελητηρίων φέρνει διάταξη με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα καθορισμού εξόδων παράστασης μηνιαίως στον πρόεδρο και στα μέλη του περιφερειακού επιμελητηριακού συμβουλίου που εκπροσωπούν το εκάστοτε επιμελητήριο. «Ήταν δίκαιο γίνεται πράξη»

Η Αλάτι Δαδακαρίδης

Η Αλάτι Δαδακαρίδης AE είναι μια από τις πλέον παραδοσιακές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος με ιστορία που ξεκινά από το 1912. Η τέταρτη γενιά της Αλάτι Δαδακαρίδης AE λαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού της επιχείρησης και της βιομηχανικής μονάδας που διαθέτει στην περιοχή Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Στη βάση αυτών των πρωτοβουλιών η Διοίκηση της Αλάτι Δαδακαρίδης AE ενέταξε στον αναπτυξιακό νόμο μια νέα επένδυση που αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας και καθαρισμού αλατιού (αλατοτριβείο) στο Λαγκαδά. Η επένδυση ύψους 443.050 ευρώ θα ενισχυθεί με επιχορήγηση 243.677 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή