Το εκλογικό στοίχημα της Singular Logic, οι αρχαιρεσίες του ΣΜΕΧΑ και η Mytilineos

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Το εκλογικό στοίχημα της Singular Logic, οι αρχαιρεσίες του ΣΜΕΧΑ και η Mytilineos
4'

Εκλογές και Singular Logic

Στο Δρ. Ιωάννη Μερτζάνη τον CEO της Space Hellas και της Singular Logic πέφτει το βάρος της επιτυχημένης αναμετάδοσης του εκλογικούς αποτελέσματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Το βάρος της παράδοσης που κληρονόμησε ο κ. Μερτζάνης από τον πατριάρχη των εκλογικών αναμεταδόσεων, τον Ανδρέα Δρυμιώτη, είναι μεγάλο και η ευθύνη για ταχεία και ακριβή αναμετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος είναι σημαντική για το ίδιο το brand της Singular Logic. Υπενθυμίζεται πως στην Singular Logic η Space Hellas διαθέτει τοι 60%, το 39,934% η Epsilon Net και το 0,066% η Global Equity Investments. Οι εκλογικές αναμετρήσεις της Άνοιξης θα είναι μια πρόκληση λόγω της απλής αναλογικής, η οποία αυξάνει και τον όγκο της αναμεταδιδόμενης πληροφορίας. Υπενθυμίζεται πως στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 η Singular Logic χρησιμοποίησε 12.000 tablets και 4.500 κινητές συσκευές για τη συλλογή των αποτελεσμάτων με τη μέθοδο της ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων, με την οποία υποστηρίχθηκε και η μετάδοση των σταυρών υποψηφίων. Και κάτι τελευταίο. Η διεξαγωγή των εκλογών δεν συνεπάγεται μόνον αυξημένα έσοδα για την Singular Logic, αλλά και αυξημένα έξοδα. Ενδεικτικά, οι ποσότητες κατανάλωσης ρεύματος της Singular Logic για το 2019 είχαν σημειώσει αύξηση 5% λόγω των διευρυμένων αναγκών λειτουργίας της εταιρείας που σχετίζονταν με το έργο των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019. Αν αυτό επαναληφθεί και εφέτος η επιβάρυνση για την εταιρεία θα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη του 2022.

Οι αρχαιρεσίες του ΣΜΕΧΑ

Πέρασαν ήδη τρία έτη από τις τελευταίες αρχαιρεσίες των Ελλήνων χρηματιστών και έτσι ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ) οδεύει προς εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την επόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ενώ οι υποψηφιότητες θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 18 Ιανουαρίου. Τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία του Σπύρου Κυρίτση, ο ΣΜΕΧΑ έχει καταφέρει να ακούγεται και οι θέσεις του έχουν περιληφθεί σε όλα τα σημαντικά νομοσχέδια είτε αφορούν στην Κεφαλαιαγορά, είτε στην προσέλκυση επενδύσεων. Ειδικά την εποχή που υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ήταν ο Γιώργος Ζαββός, ο δίαυλος επικοινωνίας χρηματιστών – κυβέρνησης ήταν εξαιρετικός, κάτι που αποτυπωνόταν και στις θεσμικές πρωτοβουλίες. Άλλωστε η συνεργασία εργατικών τεχνοκρατών που διαπνέονται από ευγένεια και μετριοπάθεια, πάντα παράγει αποτελέσματα.

Εμπειρία και νεανική ορμή

Η νέα οργανωτική δομή της Mytilineos Energy & Metals συνδυάζει την εμπειρία με τη νεανική ορμή, κάτι που αποτυπώνεται στις επιλογές προσώπων που έκανε ο ίδιος ο Προέδρος και CEO της εταιρείας Ευάγγελος Μυτιληναίος. Η νέα δομή έχει πλέον ως επικεφαλής στον κλάδο ενέργειας τον Γιάννη Καλαφατά, στον οποίο αποδόθηκε ο ρόλος του Chief Executive Director, Energy , ενώ στον κλάδο μεταλλουργίας τοποθετήθηκε ως επικεφαλής ο Δημήτρης Στεφανίδης, με τίτλο Chief Executive Director, Metallurgy. Ο Γιάννης Καλαφατάς έχει ιστορία 17 ετών στη Mytilineos και έως σήμερα ήταν ο CFO του Ομίλου. Είναι 46 ετών. Οικονομολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανέλαβε στον Όμιλο τον Ιούνιο του 2005 τη θέση του Διευθυντή Οικονομικού Σχεδιασμού και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών. Ο Δημήτρης Στεφανίδης είναι 65 ετών. Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 1984, σχεδόν μια ζωή, σταδιοδρόμησε στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, της οποίας είναι και CEO από το 2009. Όπως προαναφέραμε, εμπειρία και νεανική ορμή…

Τα λύματα της Ηπείρου

Με υπογραφές των Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Σκρέκα, Θανάση Πλεύρη και Στέλιο Πέτσα η Λίμνη Παμβώτιδα και η Τάφρος της Λαψίστας εντάχθηκαν στον κατάλογο των ευαίσθητων περιοχών ως προς τις απορρίψεις αστικών λυμάτων. Η πρώτη έχει αναγνωρισθεί ως λιμναίο υδατικό σύστημα, η δε δεύτερη ως ποτάμιο υδατικό σύστημα, ενώ και οι δύο εμπίπτουν και στο μητρώο προστατευόμενων περιοχών του σχεδίου διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών του υδατικού διαμερίσματος Ηπείρου. Γιατί είναι σημαντική η κοινή υπουργική απόφαση; Διότι όλοι οι σταθμοί επεξεργασίας αστικών λυμάτων, καθώς και οι σταθμοί επεξεργασίας βιομηχανικών υγρών αποβλήτων στις εν λόγω περιοχές, θα πρέπει εντός της επομένης επταετίας να εναρμονισθούν με τους όρους και περιορισμούς που θέτει ο νόμος για τις απορρίψεις αστικών λυμάτων σε ευαίσθητες περιοχές. Αυτό σημαίνει πως πλήθος επιχειρήσεων θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη…

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή