Επιστρέφουν τα κλιμάκια του ΔΝΤ, o σύμβουλος του Υπερταμείου και η Παπουτσάνης

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Επιστρέφουν τα κλιμάκια του ΔΝΤ, o σύμβουλος του Υπερταμείου και η Παπουτσάνης
4'

Επιστρέφουν τα κλιμάκια του ΔΝΤ

Στην Αθήνα για επίσκεψη εξπρές θα βρεθούν την επόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου κλιμάκια στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αυτή τη φορά τα στελέχη του ΔΝΤ δεν έρχονται στη χώρα μας για να εξετάσουν την εφαρμογή προαπαιτουμένων, αλλά για να επισκεφθούν ξενοδοχεία και συνεδριακούς χώρους. Βλέπετε η Ελλάδα διεκδικεί τη διοργάνωση της φιλοξενίας της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2026 και την παρούσα περίοδο τρέχει η δεύτερη φάση της αξιολόγησης. Κατά την πρώτη φάση που διήρκησε μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου 2022 η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προκρίθηκε στην τελική πεντάδα των υποψήφιων χωρών. Από τις συνολικά δέκα χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, η Ελλάδα, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Ταϊλάνδη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκρίθηκαν στην τελική short list. Η επιτυχία της πρόκρισης στην πεντάδα οφείλεται στην εταιρεία Τσομώκος – Δημόσιες Σχέσεις ΑΕ που ανέλαβε την προετοιμασία και σύνταξη της πρότασης για την προκαταρκτική τεχνική αξιολόγηση της δυνατότητας της χώρας μας να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 ολοκλήρωσε τη συγγραφή της τεχνικής πρότασης της χώρας μας και ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αθήνας ως συνεδριακού προορισμού. Στη βάση αυτή, η Τσομώκος – Δημόσιες Σχέσεις ΑΕ έχει αναλάβει όλο τον προγραμματισμό για την προσεχή τριήμερη επίσκεψη των κλιμακίων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Αθήνα. Τα στελέχη των δύο οργανισμών θα επισκεφτούν δώδεκα ξενοδοχεία, το προτεινόμενο συνεδριακό κέντρο, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα συναντηθούν και με τους αξιωματούχους των υπουργείων που εμπλέκονται στη διεκδίκηση της οργάνωσης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και η αξιολόγηση του ΔΝΤ να μην έχει ουρές…

Ο σύμβουλος του Υπερταμείου

Σύμβουλο που θα το επικουρήσει στην επενδυτική του στρατηγική αναζητά το Υπερταμείο. Χθες το Υπερταμείο δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποία αναζητά σύμβουλο που θα του υποδείξει το πως «θα αναλάβει για πρώτη φορά τον επενδυτικό του ρόλο στην ελληνική οικονομία», μέσω της επανεπένδυσης εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας. Οι προτάσεις αυτές θα ενσωματωθούν στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Υπερταμείου για την περίοδο 2022 – 2024. Η μελέτη του συμβούλου θα πρέπει να καταδεικνύει με σαφή τρόπο τα οφέλη από μια ανακατεύθυνση κεφαλαίων από την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους σε επενδυτικές δραστηριότητες και να αξιολογεί εάν τέτοιες επενδυτικές δραστηριότητες μπορούν να δημιουργήσουν αξία μακροπρόθεσμα, για την ελληνική οικονομία και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 6 Φεβρουαρίου και η αμοιβή του συμβούλου θα ανέλθει έως τις 200.000 ευρώ.

Η Παπουτσάνης

Ειδήσεις έβγαλε η χθεσινή παρουσίαση της Παπουτσάνης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Η εταιρεία παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της, τα βασικά οικονομικά μεγέθη της για το 2022 καθώς και τους σχεδιασμούς της για το 2023. Αυτό που συγκρατήσαμε είναι η επέκταση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Παπουτσάνης και η είσοδός της σε αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως είναι η φροντίδα ρούχων και τα καθαριστικά γενικής χρήσεως. Στα αξιοσημείωτα και η ανάπτυξη της εισηγμένης στην αγορά Hotel Amenities., όπου έχει συνεργασίες με ηγετικές ξενοδοχειακές αλυσίδες παγκοσμίως. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το 9μηνο 2022, η κατηγορία Hotel Amenities της Παπουτσάνης σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 195% σε σχέση με το 2021.

Αλλαγή σκυτάλης

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στην Rothschild & Co στην Ελλάδα, καθώς ο Νάσος Ζαμπάρας ανέλαβε πρόεδρος και στη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής τοποθετήθηκε ο Μάριος Μπρούστας. Ο κ. Μπρούστας διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην επενδυτική τραπεζική, έχοντας εργαστεί για χρόνια στην Goldman Sachs. Τα τελευταία έτη εργαζόταν στην Firmenich, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία αρωμάτων και γεύσεων στον κόσμο, όπου κατείχε τον ρόλο του ανώτερου αντιπροέδρου για την εταιρική στρατηγική και τις εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή