Συντάξεις: Ψαλίδα 475 ευρώ μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Η διαφορά των 475,34 ευρώ δημιουργεί μεγάλες ανισότητες ανάμεσα σε εργαζόμενους της ίδιας ηλικίας και ετών ασφάλισης, με τους μεγάλους τυχερούς να είναι εκείνοι που έχουν εργοδότη το Δημόσιο

Συντάξεις: Ψαλίδα 475 ευρώ μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
INTIME NEWS
1'

Ψαλίδα ανάμεσα στις νέες συντάξεις γήρατος που καταβάλλονται σε δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα (749,11 ευρώ) και σε εκείνους του Δημοσίου (1.224,45 ευρώ) καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης και η συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι οι δύο βασικοί λόγοι στους οποίους αποδίδεται αυτή η μεγάλη απόκλιση. Αντίθετα, στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι προτιμούν τη μειωμένη σύνταξη με τις μητέρες ανηλίκων να κρατούν τα ηνία.

Η έκθεση «Ήλιος»

Η διαφορά ανάμεσα στα ποσά για τις νέες συντάξεις των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, συγκριτικά με εκείνες του Δημοσίου, καταγράφηκε τον Ιούνιου με την έκθεση «Ήλιος», όπως αναφέρουν Τα Νέα. Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, οι 1.272 νέοι συνταξιούχοι του Ιουνίου έλαβαν κατά μέσο όρο κύρια σύνταξη από το Δημόσιο της τάξεως των 1.224,45 ευρώ μεικτά, ενώ στον ιδιωτικό τομέα η μέση σύνταξη άγγιξε τα 749,11 ευρώ.

Η διαφορά των 475,34 ευρώ δημιουργεί μεγάλες ανισότητες ανάμεσα σε εργαζόμενους της ίδιας ηλικίας και ετών ασφάλισης, με τους μεγάλους τυχερούς να είναι εκείνοι που έχουν εργοδότη το Δημόσιο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή