«Ανήσυχο βλέπω τον Εγκέλαδο σήμερα» - Τρεις σεισμοί μέσα σε μία ώρα σε Αχαΐα και Εύβοια

Όλες οι λεπτομέρειες για τους σεισμούς που κατεγράφησαν σε Αχαΐα και Εύβοια μέσα σε μόλις μία ώρα

«Ανήσυχο βλέπω τον Εγκέλαδο σήμερα» - Τρεις σεισμοί μέσα σε μία ώρα σε Αχαΐα και Εύβοια
1'

«Nέος σεισμός πριν λίγο, 28 χλμ. νότια της Πάτρας, κοντά στο χωριό Κάτω Μαζαράκι, προκαταρκτικό μέγεθος 4,4. Ανήσυχο βλέπω την Εγκέλαδο σήμερα» σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα σε μία ώρα σημειώθηκαν τρεις σεισμικές δονήσεις σε Αχαΐα και Εύβοια με τις δύο εξ αυτών να γίνονται αισθητές και στην Αττική.

Ειδικότερα, ο σεισμός στη βόρεια Εύβοια ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 20:56, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 4,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης είναι 5 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Βασιλικών σε εστιακό βάθος 13,8 χιλιομέτρων. Ο δεύτερος είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά των Βασιλικών σε εστιακό βάθος 14,5 χιλιομέτρων. Μάλιστα, οι δύο δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Αττική.

Στη συνέχεια, στις 22:08 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα, νοτιοδυτικά από τη Χαλανδρίτσα με εστιακό βάθος 20,3 χιλιόμετρα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή